Головна > Новини > Реабілітація для підлітків

Реабілітація для підлітків

Вчора фахівці Солом’янський районний в місті Києві центр соціальних служб разом із колегами відвідали Реабилитационный центр “Европа”, познайомилися з працівниками та пацієнтами.

Реабілітаційний центр «Європа» з 2014 року лікує, реабілітує та ресоціалізує людей із залежностями. Зокрема, неповнолітніх лікують безкоштовно. Клієнти «Європи» мають можливість працювати, вчитися, отримувати освіту та професію. Реабілітанти отримують медикаментозну допомогу, беруть участь у групах взаємодопомоги, індивідуальних психологічних консультуваннях, груповій терапії тощо. Завдяки цьому вони формують нові переконання та цінності, навички подолання стресу та регулювання емоційного стану.

Наразі спільно з Київський міський центр соціальних служб розробляються плани створення окремого центру для підлітків, які зловживають психоактивними речовинами, де лікування та абілітація здійснюватимуться за державний кошт. Створюється реабілітаційна програма для неповнолітніх, якої досі не існує.

Солом’янський районний в місті Києві центр соціальних служб сприяє пільговому або безкоштовному лікуванню своїх отримувачів послуг у реабілітаційному центрі.