Головна > Новини > «Дитина має жити у сім’ї!»

«Дитина має жити у сім’ї!»

«В ідеалі – кожна дитина має жити у своїй родині. Якщо немає такої можливості, Центри соціальних служб створюють умови для влаштування дітей в сімейні форми виховання, або умови наближені до сімейних», – зауважила Любов Лоріашвілі, психолог Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді під час дискусійної панелі, яка відбулася 12 липня у Михайлівському золотоверхому соборі.

Жвава дискусія була викликана переглядом фільму Леоніда Канфера і Юлії Козиряцької “А що таке любов?”, що досліджував проблеми інституалізації дітей – сиріт, молоді з числа сиріт, дітей та осіб з інвалідністю.

Організатори творчого заходу: Соціальне служіння Української Православної Церкви – ПЦУ – ГО «Eleos-Ukraine», Всеукраїнський альянс «Україна без сиріт». Працівники Київського міського центру соціальних служб долучилися до організації фотовиставки “Кожній дитині потрібна родина”, що була люб’язно надана Центром публічної комунікації та інформації КМДА та консультувань охочих створити прийомну сім’ю або всиновити дитину.

До участі у заході активно долучилися Уповноважений по правам дитини при Президенті України Микола Кулеба; директор КМЦСССДМ Ярослава Колобова, Голова БФ «Зміни одне життя-UA», почесний член «Всеукраїнської асоціації прийомних батьків» Леонід Лебедев, представники Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій та дипкорпусу, громадська організація «Ліги соціальних працівників м. Києва» та інші.

Фільм «А що таке любов?»про інтернати та дитячі будинки України -болюча емоційна сповідь, важкі питання та неоднозначні відповіді, а іноді питання без відповідей, виклик суспільству, поштовх, пошук виходу.

Чим він стане для Вас? Для перегляду переходьте за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=-gBt6Zwgd0M

#ачтотакоелюбовь

Жвава дискусія від представників соціальної, релігіозної та творчої елітиФотовиставка "Кожній дитині потрібна родина"Організаторами зустрічі стали ГО «Eleos-Ukraine» та «Соціальне служіння Української Православної Церкви - ПЦУ» за сприяння «Ліги