Головна > Новини > Шукаємо ефективні технології протидії домашньому насильству!

Шукаємо ефективні технології протидії домашньому насильству!

Нещодавно для фахівців із соціальної роботи Київського міського центру соціальних служб була проведена презентація результатів соціологічних опитувань стосовно домашнього насильства під час карантину. Результати дослідження презентувала Надія Комарова, кандидат економічних наук, вчений секретар Державного інституту сімейної та молодіжної політики. До заходу долучились і представники мережі ЦСССДМ м. Києва.

В межах проекту «Доступ до верховенства права осіб, які постраждали від насильства» Національної Ради Жінок України за підтримки програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні у травні-червні 2020 року було проведено телефонне опитування населення стосовно домашнього насильства, зокрема, під час карантину.

В опитуванні брали участь 120 респондентів-експертів: фахівці дотичні до проблеми домашнього насильства (поліція, обласні соціальні служби України). Опитування здійснювалося за такими напрямами: попередження домашнього насильства; допомога жертвам насильства; протидія особам, які вчиняють насильство; карантин та домашнє насильство. Надія Комарова поділилась результатами опитування, а також відбулося обговорення з фахівцями із соціальної роботи мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді найбільш ефективних технологій протидії домашньому насильству.