Головна > Новини > У столиці презентовано навчальний он-лайн курс «Соціальна робота з родинами, людьми в контексті проблем ВІЛ-інфекції, туберкульозу, вірусних гепатитів В, С, D»

У столиці презентовано навчальний он-лайн курс «Соціальна робота з родинами, людьми в контексті проблем ВІЛ-інфекції, туберкульозу, вірусних гепатитів В, С, D»

27 лютого 2024 року Київським міським центром соціальних служб був презентований  навчальний курс «Соціальна робота з родинами, людьми в контексті проблем ВІЛ-інфекції, туберкульозу, вірусних гепатитів В, С, D» в он-лайн-форматі. Курс створений за підтримки Представництва Об’єднаної Програми ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні (ЮНЕЙДС).

    На презентацію були запрошені ті, хто зацікавлені та мають досвід у роботі з залежними та особами з соціально-небезпечними хворобами із закладів/установ/організацій соціальної сфери,  як державного, так і громадського спрямування. Серед них працівники мережі центрів соціальних служб, управління праці та соціального захисту населення, закладів соціальної підтримки та ін., а також представники організацій, які долучились до створення курс: БО”100 відсотків життя. Київський регіон”, КНП «Київська міська клінічна лікарня №5», Представництво міжнародна асоціація надавачів послуг з догляду в сфері СНІДу (IAPAC) в Україні, Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, КНП «Київський фтизіопульмонологічний центр», Київський міський центр контролю та профілактики хвороб, МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я», ГО”БСД”(BCD).

    Під час вітального слова директор Київського міського центру соціальних служб Ярослава Колобова зауважила: «Ми пишаємось, що створили цей курс. Вдячна тренерам та благодійникам, завдяки яким це вдалося. Курс-перший досвід у нашому бажанні наблизитися до фахівця, який хоче розвиватися. Ми хочемо стати більш доступними».   

      Під час презентації йшлося про те, що цей курс є відповіддю на запит фахівця, адже спеціалісти мають знати як працювати з сім’ями та особами з залежностями та соціально-небезпечними хворобами. І хоча з 2022 року в очному форматі відбулися навчальні курси з цієї тематики, проте для того, щоб курс був більш доступним для всіх, хто цього потребує і був створений більш зручний он-лайн формат. 

      Зі словами підтримки виступила Наталія Салабай, консультант Представництва Об’єднаної Програми ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні (ЮНЕЙДС), яка зазначила, що «курс буде хорошим практичним інструментом в роботі» розглядає його як результат підтримка спільної соціальної ініціативи комунальних закладів та громадських організацій.

       Богдан Кошляк, менеджер проєктів БО «100 відсотків життя. Київський регіон» зосередився на думці, що якісні соціальні послуги – результат практичної співпраці державного та громадського секторів.

    Окрім цього своїм досвідом професійної взаємодії  поділилися і видатні знавці своєї справи, неперевершені тренери, з числа спікерів курсу, серед них: Мельник Алла, спеціаліст-аналітик МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я», Майстер із соціальної роботи;  Оксана Придатко, залучений експерт Київського міського центру соціальних служб, психолог, психотерапевт, Майстер із соціальної роботи; Отто Стойка, к. м. н., залучений експерт Київського міського центру контролю та профілактики хвороб, Майстер із соціальної роботи, Амбасадор КМЦСС.

     У своєму зверненні один зі спікерів курсу Юрій Войналович, лідер пацієнтської  спільноти та керівник ГО”БСД”(BCD), звертаючи увагу на  значимось здійснення соціальної роботи звернув увагу, що «люди з вірусними гепатитами в першу чергу потребують прийняття і підтримки від фахівців».

     Презентація закінчилась безпосередньо представленням платформи, яка складається з 6 основних тематичних блоків, загальним  обсягом 36 годин. Важливо, що курс зорієнтований на спеціалістів надавачів соціальних послуг (державного та громадського сектору), спеціалістів виконавчих органів місцевого самоврядування, які здійснюють управління системою надання соціальних послуг сім’ям та дітям територіальної громади м. Києва, а також фахівців інших організацій, безпосередньо дотичних до здійснення соціальної роботи із зазначеними категоріями громадян. Проходження і успішне тестове завершення курсу відзначається отриманням відповідного сертифікату.

      В подальшій публікації ми ще повернемося  до більш детального опису курсу. Разом надаємо посилання для реєстрації усіх зацікавлених та вмотивованих до роботи: https://forms.gle/hB42VMGokFTnxaeY9

     Контактний телефон: 096-01-49-586.