Головна > Без рубрики > У Деснянському районі активісти знищили більше 100 наркотичних написів ❌??

У Деснянському районі активісти знищили більше 100 наркотичних написів ❌??

Сьогодні представники влади, поліції, громадських організацій Деснянського району об’єдналися, щоб спільно протидіяти написам, які рекламують канали продажів наркотичних засобів. Всього за кілька годин акції було знищено понад сотню таких малюнків.

– Ми раді, що з кожним разом все більше людей приєднується до цієї ініціативи, а коло наших партнерів та однодумців постійно зростає, – каже Evgeniy Sklyarenko, керівник напрямку по профілактиці ВІЛ/СНІДу серед споживачів ін’єкційних наркотиків ВБО «Конвіктус Україна». – І якщо рік тому частина мешканців району сприймала рекламу наркотичних телеграм-каналів як графіті, то тепер є розуміння небезпеки таких малюнків та шляхів вирішення проблеми.

Цього разу активісти не просто замалювали рекламні повідомлення, але й на їх місці розміщували альтернативні дописи, зокрема адресу популярного молодіжного проекту – Drugstore. Він спрямований на збереження здоров’я молодих людей, які ведуть активне життя. Відтепер замість адреси продажу наркотиків, підлітки потраплятимуть на профілактичні тексти про клубне життя, пропаганду безпечної сексуальної поведінки, толерантність, а також про шлях до гармонійних міжособистісних стосунків.

Захід організувала ВБО «Конвіктус Україна» спільно з Альянс громадського здоров’я Alliance for Public Health (молодіжний проект DrugStore) та за підтримки Міжнародний фонд “Відродження”.