Головна > Без рубрики > «Терапія, Основана на Взаємостосунках Довіри»

«Терапія, Основана на Взаємостосунках Довіри»

Спеціалісти Київського міського центру соціальних служб провели виїзний семінар для батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) столиці за темою: «Терапія, Основана на Взаємостосунках Довіри».

     Протягом трьох навчальних днів батьки підвищували виховний потенціал навчалися розпізнавати та попереджати емоційне вигорання та працювали над формуванням нових навичок батьківської компетентності.

Поруч учасники та організатори виїзного семінару;

    Паралельно діти з ДБСТ та прийомних сімей мали своє насичене дозвілля, яке включало спортивні змагання, низку майстер-класів і творчі розваги. За цікавий відпочинок дітей, дякуємо команді працівників ДОЗ «Чайка» https://www.facebook.com/doz.chayka

    Наснажені, сповнені враженнями, корисними знаннями, емоціями та заряджені на фінал навчального року. Батьки з дітьми повернулися додому, залишаючи у серці згадку про свої «канікули».

Під час зустрічі із психологом КМЦСС Турченко Тетяною

    Довідково:

Терапія, що базується на довірливих взаємовідносинах  розроблена Ph.D. Карин Пурвіс (директором Інституту розвитку дитини Техаського християнського університету, Техас, США) та Ph.D. Девідом Кроссом (заступником директора Інституту розвитку дитини Техаського християнського університету). Є новою моделлю терапії для роботи із широким спектром поведінкових порушень, які виникають у дітей. Спеціалісти почали використовувати дану модель у різних ситуаціях щодо різних дітей, зокрема, з тими дітьми, з якими робота за іншими моделями не призвела до бажаних результатів (наприклад, медикаментозне лікування, когнітивно-біхевіоральна терапія). ТОДВ заснована на значній базі нейропсихологічної теорії та дослідженнях, а також на гуманітарних принципах.

    Це сімейно-орієнтована терапія, розроблена для дітей, які зазнали травм у родинних відносинах (такими травмами для них могли стати інституціоналізація, численні переміщення у різні родини, жорстоке поводження та/чи нехтування їхніми потребами).

    Детальна інформація щодо навчання кандидатів у сімейні форми виховання у Київському міському центрі соціальних служб (вул. Олександра Довженка, 2 (м. “Шулявська”) за тел.:  456-13-24 або в районних центрах соціальних служб столиці (контакти https://kmcss.kyiv.ua/. Більше інформації на сторінці Психологи Київського міського центру соціальних служб https://www.facebook.com/profile.php?id=100063582814874 або за телефоном 456-77-81.