Головна > Заходи для киян

Заходи для киян

Упродовж багатьох років Київський міський центр соціальних служб проводить низку заходів, які націлені на змістовне дозвілля та соціальну адаптацію отримувачів соціальних послуг м. Києва. Сім’ї столиці мають змогу відволіктися від буденності, своїх проблем, поринути у вир змагань, покращити комунікативну взаємодію та віднайти життєвий ресурс.

Анонси заходів та багато іншого на наших інформаційних носіях!

Інклюзивний фестиваль спортивної рибної ловлі “Золота рибка”

Київський міський фестиваль творчості “Повіримо у себе”

Фестиваль є відкритим багаторівневим:

  • – адаптаційним
  • – соціокультурним
  • – реабілітаційним
  • – культурологічним

заходом для людей з інвалідністю та осіб, яким не встановлено інвалідність, але такі особи мають порушення розвитку та/або тяжкі захворювання, та/або мають обмеження життєдіяльності та здоров’я; і проживають в місті Києві або проживали в місті Києві до початку активних бойових дій (24.02.2022 року). Фестиваль проводиться заради надання можливості талановитим людям з інвалідністю та/або обмеженнями життєдіяльності та здоров’я презентувати власну творчість широкому колу глядачів територіальної громади міста Києва, а також створення можливостей для реалізації мрій учасників фестивалю (за результатами методичної сесії). Фестиваль організовується та проводиться на засадах рівності та рівноправності всіх учасників, принципах Конвенції прав осіб з інвалідністю, принципу участі осіб з інвалідністю, сприянню всебічного розвитку кожного учасника, стимулювання творчих ідей та задумів, прийняття індивідуальності людей з інвалідністю.

Фестиваль відбувається в 11 номінаціях, об’єднаних у 4 творчі напрямки, у 5-ти вікових категоріях. Фестиваль відбувається у форматі конкурсу, тобто із оцінюванням творчих доробків учасників незалежним журі у кожній номінації із вибором кращих учасників та визначенням переможців.

  • Як пройшов фестиваль у 2023

    У столиці відбулась церемонія нагородження переможців 32- го Київського міського фестивалю творчості «Повіримо у себе»

    У столиці відбулась церемонія нагородження переможців 32- го Київського міського фестивалю творчості «Повіримо у себе». Захід проходив у приміщенні Київський Палац дітей та юнацтва.

        Організаторами фестивалю стали Київський міський центр соціальних служб за участі Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів, за сприяння  Департамент культури КМДА та Служба у справах дітей та сім’ї КМДА

       «Повіримо у себе» – це відкритий захід, який покликаний презентувати широкій аудиторії творчі здобутки киян з інвалідністю. 🤝Фестиваль організовується та проводиться на засадах рівності та рівноправності всіх учасників, дотримання принципів Конвенції «Про права осіб з інвалідністю», принципу участі осіб з інвалідністю, сприянню всебічного розвитку кожного учасника, стимулювання творчих ідей та задумів, прийняття індивідуальності людей з інвалідністю.

         У фестивалі взяли участь 852 обдаровані людини з інвалідністю з 3 до 69 років, які проживають або до 24 лютого 2022 року проживали у м. Києві. Учасники надали біля 1000 робіт та продемонстрували свої таланти та можливості у 12 номінаціях, що об’єднані у 4 творчі напрями: «Прикладне мистецтво», «Літературна творчість», «Сучасні технології», «Сценічні жанри».  Найпопулярнішим  став напрям «Прикладне мистецтво», де представлено 569 робіт. Щороку учасники вражають майстерністю та різноманітністю творчості. Оргкомітет уважно дослухається до всіх побажань та створює додаткові можливості для реалізації творчого потенціалу киян. Саме так цьогоріч з’явилася нова номінація- «Майстерність відтворення», яка передбачає точність виконання роботи.

         Захід відвідала дійсна амбасадорка Фестивалю👍, голова постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я, сім’ї та соціальної політики Порошенко Марина Анатоліївна (Марина Порошенко). Пані Марина наголосила на тому, що у цей непростий час варто пам’ятати про потреби  людей з інвалідністю.

          32- ий Фестиваль проходив у змішаному форматі (онлайн та офлайн), проте нагородження 151 переможця відбулось у теплій дружній атмосфері💓 за участі соціальних працівників, членів сімей учасників, волонтерів.

        Київський міський  Фестиваль творчості “Повіримо у себе” проходить в рамках міської цільової програми «Діти. Сім’я. Столиця на 2022–2024 роки».

        Цьогорічні роботи учасників пронизані патріотизмом та яскравим пошуком національної ідентичності.

        Вдячні спонсорам фестивалю: Печерська районна організація Товариства Червоного Хреста України м. Києва, Подільська районна організація Товариства Червоного Хреста міста Києва, ТОВ «Ярмолинецький консервний завод» (Ярмолинці), Компанія “Гарний Sound”.

    Більше про 32- й фестиваль: https://www.facebook.com/festivalpovirymousebe https://instagram.com/festival_social_kyiv https://www.youtube.com/@festival_children_  https://sites.google.com/view/povirymo-v-sebe

    ;

  • Гортаючи сторінки фестивалю

          Згадуючи скільки всього пережито протягом фестивалів, в пам’яті спливають найбільш яскраві спогади: Отже, на початку 1993 року було створено Фестиваль творчості «Повір у себе»,  і  він мав формат виїзного заходу: протягом 5 днів учасники мали можливість продемонструвати свої творчі здібності, подружитись, а батьки – отримали соціальну підтримку та розуміння як серед спеціалістів так і в колі однодумців.  За сприянням Спілки дитячих та юнацьких організацій (СПОК) міста Києва, Управління молоді КМДА у заході взяли участь 100 дітей з інвалідністю з інтернатів та товариства дітей-інвалідів «Церебрал». Вони стали першими, а згодом і постійними учасниками фестивалю.

          З 1995 року і по теперішній час до організації проведення фестивалю долучилася Соціальна служба для молоді КМДА, згодом перейменована у Київський міський центр соціальних служб. Фестиваль став візитівкою столиці. У 1996 році ініційовано волонтерських рух Фестивалю під девізом «Разом заради розвитку!».

           В деякі роки відбувалася зміна формату Фестивалю: він міг проводитися (як у 2002 році) 2 рази (на початку року та в кінці), також певний час фестиваль було перейменовано в «Барви надій». З 2002 року до оцінки учасників конкурсу долучаються професійні члени журі (за номінаціями) та проходять районні тури фестивалю.  Поступово  рамках Фестивалю  була запроваджена практика проведення круглих столів: круглий стіл з Головою КМДА О. Омельченко (2007 р.),  «Конвенція ООН про права інвалідів очима дітей: ми хочемо жити в місті, дружньому для дітей та молоді» (2012 р.), «Ми не проблема – ми ресурс» (2014р.), «Від творчості до професії» (2015р.) та форумів: «Форум успішних людей» (2016 р.), «Незалежне життя» у Олімпійському (2017 р.);  у 2011 році відбувся телеміст з Італією.

          В рамках фестивалю тривають інформаційно-просвітницькі заходи та зустрічі, спрямовані на впровадження ідеї інклюзивного суспільства. Серед надважливих завдань Фестивалю – зміна ставлення суспільства до людей з інвалідністю. І можна впевнено зазначити, що в том числі і завдяки Фестивалю, такі зміни  відбулись.  

          Протягом багатьох років завдяки Фестивалю тисячі дітей та молоді наділених талантом та здібностями змогли показати себе, свої можливості, розкритися і отримати шанс на краще майбутнє.

          В якості гостей за роки проведення на Фестиваль завітала ціла плеяда талановитих митців України: Народна артистка України Ірина Білик; український музикант, лідер гурту «Океан Ельзи», композитор, автор пісень, Заслужений артист України Святослав Вакарчук; Народна артистка України Ніна Матвієнко,  продюсер та Народна артистка України Наталія Могілевська; український співак, композитор, поет, письменник, телеведучий, продюсер, актор, лідер гурту «Скрябін» Кузьма Скрябін та інші. Добрими друзями та символами Фестивалю в різні періоди  стали талановиті виконавці: група «Іграшки»,  актор театру і кіно, режисер, артист Київського академічного театру «Колесо» Анатолій  Суханов; співак, композитор, Народний артист України Олег Марцинківський; співачка Аліна Гросу; директор конкурсу „Міс Україна-Всесвіт” Ганна Філімонова; Народна артистка України  Алла Попова; переможці конкурсу „Голос країни”  Іван  Ганзера, Антон Копитін;  співачка Катя Чіллі;«Студія танцю балету «А-6»;лауреати (І місце) фестивалю «Мости Парижу»-2013, Франція, лауреати фестивалю «Морська мушля»-2012, Болгарія, гран-прі фестивалю Ядран Стаф-2009 (Хорватія) дитячий оркестр «Арт-експромт».

          З 2007 року ідейним натхненником Фестивалю була методист Київського міського центру соціальних служб Лариса Іванівна Остролуцька, яка сформувала  команду небайдужих це – і колективи районних центрів соціально-психологічної реабілітації, активісти та  друзі з громадського сектора та  батьки. Останні 15 років до цієї команди долучився Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів, що дало поштовх для розкриття талантів учасників на новому, більш професійному рівні.

             Приєднуйтесь, можливо хтось теж має приємні спогади про Фестиваль.

    Гортаючи фотоальбом фестивалю «Повіримо у себе»: «зірки» крізь роки

         Згадуючи скільки всього пережито протягом 30- ти фестивалів, в пам’яті спливають найбільш яскраві спогади, а серед них зустріч із зірками естради та мистецтва. Одні залишилися в минулому, інші радують нас своїми талантами і зараз, проте їх надихаючі виступи на Фестивалі залишилися у серці багатьох учасників та організаторів.

          В якості гостей за роки проведення на Фестиваль завітала ціла плеяда талановитих митців України: Народна артистка України Ірина Білик; український музикант, лідер гурту «Океан Ельзи», композитор, автор пісень, Заслужений артист України Святослав Вакарчук; Народна артистка України Ніна Матвієнко,  продюсер та Народна артистка України Наталія Могілевська; український співак, композитор, поет, письменник, телеведучий, продюсер, актор, лідер гурту «Скрябін» Кузьма Скрябін та інші. Добрими друзями та символами Фестивалю в різні періоди  стали талановиті виконавці: група «Іграшки», актор театру і кіно, режисер, артист Київського академічного театру «Колесо» Анатолій  Суханов; співак, композитор, Народний артист України Олег Марцинківський; співачка Аліна Гросу; директор конкурсу „Міс Україна-Всесвіт” Ганна Філімонова; Народна артистка України  Алла Попова; переможці конкурсу „Голос країни”  Іван  Ганзера, Антон Копитін;  співачка Катя Чіллі; 1 фото солістка гурту «Таліта кум» Юлія Міщенко; Сергій Маник; гурт “Чорнобривці”; Марина Одольська; «Студія танцю балету «А-6»; лауреати (І місце) фестивалю «Мости Парижу»-2013, Франція, лауреати фестивалю «Морська мушля»-2012, Болгарія, гран-прі фестивалю Ядран Стаф-2009 (Хорватія) дитячий оркестр «Арт-експромт».

          На останньому, 30-му фестивалі своїми відео вітаннями учасників та організаторів підтримували Народна артистка України Марія Бурмака; Заслужена артистка України Тоня Матвієнко; актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка та телеведучий Народний артист України Анатолій Гнатюк, а також Ілона Слуговіна- в минулому учасниці та члену журі фестивалю, п’ятиразової чемпіонки світу та шестиразової чемпіонка Європи з танців на візку та ін. Вдячні за багаторічну підтримку!

        Свої  виступи та поради щодо творчого шляху або просто добру яскраву усмішку дарували на фестивалі Народна артистка України Леся Горова; давні добрі друзі фестивалю учасники гурту «Зорептах», мистецтвознавиця, культурна діячка, ініціаторка багатьох міських та всеукраїнських фестивалів, голова Благодійного фонду «Соняшник» Алла Горбунова; яскрава авторка та виконавець Наталія Меєдінова та «зірочка» Фестивалю -багаторазова переможниця Леся Сакало.

         Наш Instagram тут:

    https://instagram.com/festival_social_kyiv?igshid=YmMyMTA2M2Y=

         Попереду нові фестивалі, нові зірки, які завітають до нас, а може хтось з учасників Фестивалю у майбутньому запалає на творчому небосхилі нашої країни.

    ;

  • Інтерактивні офлайн та онлайн заходи до “Міжнародного дня сім’ї, Міжнародного дня захисту дітей

    Сімейна спортивна рибна ловля для ветеранів, військовослужбовців та членів їхніх сімей, членів сімей загиблих Захисників та Захисниць України, зниклих безвісті за особливих обставин чи перебуваючих в полоні

    Велопробіг до Дня Захисника і Захисниці України

    Інтерактивні різдвяно-новорічні заходи