Головна > Новини > Обстеження на пересувному флюорографі на Печерську

Обстеження на пересувному флюорографі на Печерську

У рамках проведення тижня здоров’я сьогодні поруч із Печерським районнним у місті Києві центром соціальних служб працював пересувний флюорограф.

😀😁😊Мешканці Печерського району та працівники центру мали змогу прийти на прийом до фтизіатра і пройти обстеження на пересувному флюорографі.

За інформацією КМДА, у 2023 році в Києві захворюваність на туберкульоз збільшилась майже на 34%, зокрема серед дітей. Виявлено 969 випадків активного туберкульозу (серед них 30 дітей) проти 722 за 2022 рік.

Нагадаємо, що туберкульоз – це інфекційна хвороба, що викликається відповідними мікробактеріями. Найпоширенішою його формою є туберкульоз легень, утім хвороба може вражати й інші органи та системи організму. Передається туберкульоз від людини, яка має відкриту форму хвороби повітряно-крапельним шляхом під час кашлю, розмови, чхання. Враховуючи небезпеку цього захворювання для здоров’я та життя, буквально кожна людина має знати симптоми, які мають насторожити та бути приводом для негайного звернення до лікаря. Зокрема це:

кашель понад 2 тижні;

підвищена температура тіла понад 7 днів;

підвищена втомлюваність і слабкість;

безпричинна втрата ваги тіла;

підвищена пітливість, особливо вночі;

кровохаркання (наявність крові в мокротинні, що виділяється при кашлі);

задишка при незначному фізичному навантаженні;

біль у грудній клітці.

За наявності більше одного з наведених симптомів слід звернутись до свого сімейного лікаря.

❤️Бережіть себе та дбайте про своє здоров’я!