Головна > Новини > «Не конкурувати, а доповнювати один одного»

«Не конкурувати, а доповнювати один одного»

16 липня КЦСССДМ з робочим візитом відвідали представники реабілітаційного центру «Назарет» (м. Драгобич), які опікуються особами, що мають залежності. У зустрічі взяли участь представники Київського міського та районного центрів соціальних служб, «Соціальної квартири» для жінок з новонародженими дітьми, спеціалісти БФ «Карітас». В ході зустрічі подружжя Тарас та Марина Потурай представили модель діяльності центру «Назарет», що включає в себе надання довготривалої високопорогової реабілітації (у 2019 році центр надав послуги 140 особам, в тому числі з числа учасників АТО, зараз у центрі перебуває 70 осіб); зупинилися на важливості проведення соціалізації клієнтів та роботі із співзалежними; а також фахівці ознайомили із специфікою діяльності центру для матерів з дітьми.

Надзвичайну професійну цікавість столичних фахівців викликало питання надання у Центрі послуг підліткам, які мають залежності. В свою чергу фахівці ЦСССДМ Києва поінформували щодо досвіду впровадження столичних соціальних програм на базі Михайлівського золотоверхового собору («Турбота Хаб»), Центру допомоги залежним «Сенс» та ін. В ході зустрічі було звернуто увагу на діяльність амбулаторного центру для залежних на вул. Мікітенка, 7 б у столиці, яким опікується БФ «Карітас».

Як результат зустрічі вирішили посилити взаємодію у взаємному інформуванні державних та громадських організацій щодо послуг та можливостей, адже, важливо «не конкурувати, а доповнювати один одного» задля ефективної допомоги тим, хто цього потребує.

Жвава дискусія, обмін інформаційними матеріаламиЦікаве спілкування наснажуєМарина Потурай презентує діяльність реабілітаційного центруКМЦСССДМ завжди радий приймати цікавих гостей для обміну досвідом