Головна > Новини > «Маленькі» таємниці отримувачів послуг Київського міського центру соціальних служб

«Маленькі» таємниці отримувачів послуг Київського міського центру соціальних служб

Завдяки ЮНІСЕФ закуплено обладнання для безперервного надання соціальних послуг

     Волонтери Київського міського центру соціальних служб Валентина, Олександра та Марина щодня чекають на зустріч зі своїми маленькими підопічними. Поки батьки отримують консультації у фахівців із соціальної роботи Київського міського центру соціальних служб, у дівчат багато справ: пригостити дітлахів смачним чаєм та корисними власноруч виготовленими смаколиками, допомогти зробити уроки, почути маленьку, але таку важливу  «таємницю» про те, що «мені тут сумно і самотньо» та розважити малечу. Такі теплі зустрічі, що зігрівають серця дітей, стали вже традиційними у Київському міському центрі соціальних служб.

     Проте через часте відключення світла іноді було важко гостинно приймати дітей. Завдяки реалізації проекту «Надзвичайне реагування на підтримку дітей, постраждалих від збройних конфліктів, шляхом грошових переказів територіальним громадам, які включені до Ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» для підтримки нагальних потреб сімей з дітьми», який за підтримки Дитячого Фонду ООН (UNICEF Ukraine ) в Україні у співпраці з  Асоціацією міст України Київський міський центр соціальних служб закупив  генератор, джерело та батареї безперебійного живлення, портативну електростанцію, термоподи та обігрівач.

    Брати Максимка та Віталік (імена змінені), які нерідко є учасниками «дружніх посиденьок» за чашкою чаю з термоподу, тепер частіше приходять до Центру. «Я перший на підзарядку телефону!»- менший Максимка радіє, що може випередити брата. Це вже стало їх улюбленою грою. Сьогодні вони завітали на майстер-клас з виготовлення  іграшок з фетру. Спеціальний пластиковий пістолет для клею нагрівається за допомогою електростанції- отже, творчі поробки у всіх вийдуть гарними. Тут і творчість, і спілкування, і частування.

     10- річний Іван також не вперше у центрі. Він нещодавно повернувся з Польщі після майже річної відсутності в Україні, і тепер знов звикає до оточення, шукає друзів.  Ну вулиці прохолодно і він з задоволенням гріється біля обігрівача.

     Поки діти спілкуються  батьки можуть безперешкодно отримати соціальні послуги від фахівців Київського міського центру. За потребою незалежно від відключень світла мешканці столиці зможуть безперешкодно отримати соціальні послуги від усіх фахівців Київського міського центру, бо на допомогу прийдуть і генератор, і  обігрівач і за потребою портативна електростанція. 

      Системність та комплексність допомоги є важливою частиною роботи з підтримки сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та проживають заразу столиці. Серед них  люди з проблемами залежності, з соціально небезпечними хворобами, з проблемами насильства у родині, внутрішньо переміщені родини.

      Впевненість, що завтра ти зможеш  отримати допомогу в потрібну мить- основа стабільності дорослих; можливість поспілкуватися у теплому колі, розкрити свої «секретики» та знайти дружню підтримку – запорука  віри дитини у завтрашній день.  

      Все це завдяки  проєкту, що був реалізований в межах співпраці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Асоціації міст України за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW)”. Від імені Київського міського центру соціальних служб висловлюємо  щиру подяку усім небайдужим!