Головна > Новини > “Захист прав дитини в цифровому середовищі”

“Захист прав дитини в цифровому середовищі”

«73% дітей ніколи не розкажуть дорослим про насилля, яке трапилося з ними в Інтернеті», «Кожна десята дитина середньої школи та кожна п’ята отримувала запити на надсилання свої інтимних фото» – про ці та безліч інших вражаючих фактів дізналися учасники  міжсекторальної онлайн-конференції “Захист прав дитини в цифровому середовищі”.  До заходу, що відбувся 13 квітня за ініціативи Державної служби якості освіти у м. Києві, долучились і працівники Київського міського центру соціальних служб.

     Під час конференції директор Служби у справах дітей та сім’ї КМДА Валерій Танцюра висловив відкритість до співпраці з організаціями, які протидіють секстингу та зупинився на необхідності батьків більше  знаходитися в одному інформаційному просторі з дітьми. А директор Київського міського центру соціальних служб  Ярослава Колобова звернула увагу на можливість працівників  мережі Центрів соціальних служб столиці «надати допомогу батькам, діти яких «лазять» по Інтернету».

        Під час вкрай непростої зустрічі фахівці із захисту прав дитини в цифровому середовищі, серед яких начальник управління Державної служби якості освіти у м. Києві Світлана Бабінець, головний інспектор Департаменту кіберполіції Національної політиці Роман Сочка, а також спікер проекту  щодо безпеки дитини в Інтернеті «#Stop_sexтинг» Аліна Касілова звертали увагу на девіантні он-лайн пастки для дітей різного віку, чинники, які впливають на виникнення явища сексуального насильства щодо дітей та ін. Вони ж надали корисні посилання , адже надважливим є розуміння куди, і до кого звернутися у разі проблеми: 116 111- національна лінія для дітей та молоді, один з ресурсів для отримання допомоги; корисні посилання для користування по темі: https://stop-sexting.in.ua/;  https://www.tiktok.com/@stopsexting.ua .

      Разом з тим основним меседжем зустрічі стала думка щодо необхідності об’єднання спільних зусиль представників різних галузей заради благополуччя дітей, а батькам  фахівці дають важливу пораду: встановлення довірливих відносин між дітьми та батьками –  основна запорука профілактики секстингу.

Директор Служби у справах дітей та сім’ї КМДА Валерій ТанцюраНа зустрічі були презентовані повноваження Центрів соціальних служб та Служб у справах дітей та сім’їПід час онлайн конференціїДиректор КМЦ Ярослава Колобова