Головна > Новини > До уваги батьків щодо оздоровлення дітей з сімей, які потребують підтримки!

До уваги батьків щодо оздоровлення дітей з сімей, які потребують підтримки!

Уряд розширив перелік категорій дітей, які отримають можливість безкоштовного оздоровлення в Міжнародному дитячому центрі «Артек» у 2024 році. Таке рішення спрямоване на надання особливої соціальної уваги і підтримки дітей українських захисників та переселенців. 

     Після окупації Криму дитячий центр відновив свою роботу на підконтрольній Україні території, у мальовничих куточках Закарпаття, також працює центр і в Пущі-Водиці.

     Тож першочергово зможуть скористатися оздоровленням тут діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, рідні діти батьків-вихователів і прийомних батьків, діти-ВПО, які перемістилися з регіонів активних бойових дій та окупованих територій.

   Оздоровлення дітей проводитиметься згідно з планами-графіків розподілу путівок на оздоровлення дітей і тематичних змін у ДПУ МДЦ «Артек», затвердженими наказом Міністерства соціальної політики від 10.04.2024 № 171-Н «Про затвердження планів-графіків розподілу путівок на оздоровлення дітей і тематичних змін у державному підприємстві України «Міжнародний дитячий центр «Артек» на 2024 рік» (додається).

   Бюджетні кошти  спрямовані на організацію оздоровлення та відпочинку:

дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, рідних дітей батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або водній прийомній сім’ї, дітей з малозабезпечених сімей, дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-24 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, дітей загиблих (померлих) осіб, визначених у частині першій статті 10-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, які отримують допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам (далі – діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки).

    За детальною інформацію звертатися до районного управління соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання дитини. Контакти районних управлінь  м. Києва на сайті Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА: https://dsp.kyivcity.gov.ua/content/rupszn.html

    Детальніше у інфографіці Національної соціальної сервісної служби України.

Інфографіка Національної соціальної сервісної служби України;
Графік розподілу путівок на оздоровлення дітей і тематичних змін №1
Графік розподілу путівок на оздоровлення дітей і тематичних змін №2