Головна > Новини > Щодня у столиці бездомним роздають гарячі обіди

Щодня у столиці бездомним роздають гарячі обіди

З першого грудня до першого квітня годують людей, які опинилися у скруті.

Щороку в зимовий період у столиці соціальний патруль працює на визначених локаціях — роздають гарячі страви. Так допомагають людям, які опинилися у скруті, легше пережити холодну пору року.

«Щодня змінюється перелік страв. Для приготування обідів використовують 5 видів круп, консерви м’ясні або рибні, консервовані овочі або салати. Плюс хліб і гарячий чай», — розповідають у Департаменті соціальної та ветеранської політики.

Адреси за якими виїжджає спецавтомобіль добре відомі: Центральний, Дарницький вокзали і станцію Київ-Волинський. Щодня там роздають 200 порцій гарячих обідів.

Також співробітники департаменту розповідають бездомним про Будинок соціального піклування, там можна не тільки переночувати, а й стати на облік, при потребі відновити втрачені документи, фактично, почати нове життя. І цей шанс, буває, і використовують.

У місті також працюють банки одягу, де усі хто потребує, можуть підібрати собі необхідну річ. Також у місті діють пункти обігріву. Зокрема у Дарницькому районі місцева влада, разом із ГО «Нагодуй голодних» встановили намет для обігріву біля приміського залізничного вокзалу «Дарниця».

Нагадаємо, застосунок Київ Цифровий об’єднав мапу укриттів і пункти обігріву в єдиний сервіс, тож кияни можуть оперативно дізнатися, де шукати допомогу.

За інформацією «Вечірнього Києва».