Головна > Новини > «Щасливі родини – скарб країни»

«Щасливі родини – скарб країни»

До Міжнародного дня сім’ї та дня матері 10 травня 2021 року у Парку партизанської слави відбулося сімейне розважальне свято під гаслом «Щасливі родини – скарб країни». Організатор свята Служба у справах дітей та сім’ї КМДА спільно з Київським міським центром соціальних служб, Київським міським центром «Родинний дім», Дарницькою районною у м. Києві державною адміністрацією запропонували київським родинам різні форми та види цікавого та змістовного дозвілля для кожного члена сім‘ї, а також проінформували громадськість про соціальні послуги для сімей, що надаються у столиці.

Заступник голови КМДА Марина Хонда привітала учасників заходу та зазначила: «У Києві живе близько 15 тисяч багатодітних родин і майже 700 матерів-героїнь. Але на моє переконання, кожна мама, незалежно від того, скільки в неї дітей, уже героїня. Бо всю свою ласку, усю свою любов вона віддає дитині. І коли вся родина підтримує маму, тоді й сім’я буде міцна. Мені дуже приємно було сьогодні бачити родини, які прожили в шлюбі 45, 50, 60 років і їхні очі досі світяться від кохання. Це справді надихає та показує чудовий приклад новим поколінням!». Також свої привітання сім’ям передав і Голова Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Лагута Ярослав.

Під час свята відбулося нагородження Подяками Київського міського голови найактивніших мам за 2020-2021 роки, а також відзначення київських родин, які прожили у шлюбі більше 45 років, серед яких подружжя Конопльових, що прожили разом 63 роки, мають 2 дітей, 5 онуків, 9 правнуків та 2 праправнуків. Наталія та Олександр розкрили рецепт власного сімейного щастя: «Треба мати справжні «талант», терпіння, щоб утримати один одного, любити, жаліти, вміти підтримувати дружні, «дипломатичні» відносини: думати, що кажеш та робиш, щоб не образити».

Учасники заходу отримали можливість побачити святкову концертну програму за участі обдарованих дітей, сімей та творчих колективів міста, побувати на творчих локаціях «Таткова майстерня» та фотовиставці «Міцні родини столиці».

В рамках заходу працював інформаційний консультативний пункт щодо послуг для сімей м. Києва від соціальних працівників Київського міського ТА Дарницького районного центрів соціальних служб, зокрема безоплатних, за бажанням клієнта анонімних, кваліфікованих послуг (соціальних, соціально-педагогічних, психологічних, юридичних, соціально-медичних) індивідуальних та групових послуг киянам, які опинились у складних життєвих обставинах, зокрема з сімей з проблемами алко-, наркозалежності, насильства, ВІЛ\СНІДу; прийомним сім’ям та ДБСТ; сім’ям, де є діти та молодь з інвалідністю; особам з числа дітей-сиріт; а також сім’ям внутрішньо переміщених осіб зі Сходу України, АР Крим, сім’ям, де є учасники АТО/ООС та ін.

Жвавий інтерес викликала робота консультативного майданчику КМЦ з питань відповідального батьківства, усиновлення та різних форм сімейного виховання, де діти та вихователі з дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) м. Києва взяли участь у сімейному розважальному квесті «Сімейні пригоди: відпочинемо разом!». Наталія Басараб- мати -вихователька з ДБСТ, де зараз виховується 8 дітей, зазначила: «Для мене День матері та день сім’ї особливі. Надзвичайно приємно, коли в цей день отримуєш смс, де мої вже дорослі вихованці з вдячністю пишуть, що «якщо б не я, то вони не сталі б кращі»; мені важливо, що я можу навчити, підготувати до життя, залишити свій слід, бути корисною і я отримую від цього неймовірні сили та запал жити та міняти світ на краще».

Із задоволенням учасники відвідали різноманітні творчі майстерні та цікаві локації від партнерів свята, серед яких Відділ ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції у м. Києві, Дарницький районний центр соціальних служб, Служба у справах сім‘ї та дітей Дніпровського району, МБО «Міжнародний центр батьківства», БО «Благодійний фонд «Карітас-Київ», ГО «Мамина школа».

Сповнене радості, світла та посмішок свято вдалося, адже «Щасливі родини – скарб країни»!

Марина Хонда та Лагута Ярослав проводять нагородження сімейПід час роботи інформаційного майданчику КМЦЯскравий концерт дитячих колективівДитячий будинок сімейного типу родини БасарабПід час відвідування локацій заходуЛюбов Лоріашвілі на консультативному майданчику КМЦ з питань відповідального батьківства, усиновлення та різних форм сімейного виховання