Головна > Новини > У столиці відзначили «День Батька»

У столиці відзначили «День Батька»

13 вересня усі бажаючі мали можливість взяти участь у чудовому сімейному святі. Загальноміський соціокультурний захід, який не перший рік проводиться у місті Києві та вже став традиційним, був покликаний привернути увагу громадськості до відповідального батьківства. Відзначити «День батька» до столичного Парку культури та відпочинку «Перемога» завітали численні кияни та гості міста.

Організувала захід Служба у справах дітей та сім’ї Київської міської державної адміністрації у партнерстві з ГО «Міжнародний Центр батьківства» за підтримки районних центрів соціальних служб, інших державних і недержавних установ та організацій. У рамках святкування проводилися навчально-розважальні майстер-класи, були організовані ігрові та освітні майданчики, інтерактивні розваги, конкурси. Відвідувачам надавалися консультації спеціалістів мережі Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та районних Служб у справах дітей та сім’ї.

Роль відповідального батька у вихованні дитини як повноцінної, свідомої, законослухняної особистості важко переоцінити. Відповідальний батько – підтримка дитини на шляху до успішної самореалізації, приклад добропорядності, вихованості, відданості. Він допомагає дитині розвинути особисті якості та набути навичок, необхідних для майбутнього самостійного життя.

До участі у проведенні заходу були запрошені працівники сектору ювенальної пробації м. Києва. На жаль більшість дітей, що перебували (чи на даний час перебувають) на обліку сектору, зростали у сім’ях без батька або у сім’ях, де батько в силу різних причин та обставин не міг повноцінно виконувати свою роль, що могло значною мірою вплинути на виникнення певних проблем в житті підлітків та призвести до вчинення ними правопорушень.

На тематичній локації ювенального сектору зацікавлені відвідувачі могли дізнатися про діяльність органів пробації, зокрема, соціально-виховну роботу, яка проводиться з підлітками, що опинилися у конфлікті із законом, з метою профілактики вчинення ними правопорушень у майбутньому.