Головна > Новини > У Києві стартував ХХХ ювілейний збір-похід «Козацькими шляхами»

У Києві стартував ХХХ ювілейний збір-похід «Козацькими шляхами»

24 червня на центральній площі парку культури та відпочинку «Перемога» відбулася урочиста церемонія старту XXХ ювілейного Всеукраїнського збору-походу волонтерських загонів та молодіжних громадських організацій «Козацькими шляхами» під гаслом: «Створюй та дивуй. Версія 3.0».    

     Збір-похід організовано Київським міським центром соціальних служб,  ВМГО «Скаутський рух», ВМГО «Національна організація Скаутів України», Київським міським центром «Родинний дім» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Служби у справах дітей та сім’ї Київської міської державної адміністрації. Учасниками збору-походу стали представники скаутських організацій, волонтерських загонів, дитячих та молодіжних громадських організацій, а також організовані групи школярів і студентів.

        Під час урочистої церемонії старту заходу делегатів груп-учасників привітали представники країни, міста та району:  «Я зміг, я змогла, те що до цього ніколи не міг/ ла. Добре, коли ви скажете так після повернення із збору-походу» – зауважила заступник голови КМДА Марина Хонда. «Ви- гідне майбутнє  нашої держави» – звернулася до дівчат та хлопців заступник  Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко та передала вітання від Міністра. «Бажаю, щоб початок заходу у парку «Перемога» став перемогою кожного із вас» – зазначила заступник голови Дніпровської РДА Алла Завгородня. Начальник Служби у справах дітей та сім’ї КМДА Валерій Танцюра також привітав учасників старту та побажав їм щасливої дороги.

       Після завершення урочистостей організована колона учасників вирушила на місце проведення заходу, у с. Виграїв, Корсунь-Шевченківського р-ну, Черкаської обл., де триватиме таборування до 28 червня. Окрім киян до заходу приєдналися представники з різний областей України, а також великі делегації з Миколаївщини та Київщини, Дніпра, Одеси та Запорізької області. Учасники проживатимуть у наметах, готувати їжу на багатті, оволодівати навичками самообслуговування, життя на природі та спільної діяльності.

     Традиційно метою заходу є сприяння розвитку дітей та молоді як особистостей та відповідальних громадян України, розкриття їх фізичного, емоційного, інтелектуального, духовного та соціального потенціалу, популяризація безпеки життєдіяльності, пропаганда здорового способу життя у молодіжному середовищі та підтримка волонтерського руху.

     Особливість ювілейного збору-походу стане святкова насичена програма, розмаїття інтерактивних локацій, екстремальні випробування та унікальна атмосфера у заповідному лісі. Також дівчата та хлопці отримають корисні знання з основ безпеки життєдіяльності, в’язання вузлів, розпалювання вогнища, картографії, основ медицини, самозахисту, сексуального виховання, а також зможуть  проявити свої творчі здібності, поринути у вир креативу та яскравих барв. Щодня працюватимуть територія екстриму, настільних ігор, знань, спорту, рекордів, творчості та музей Козацьких шляхів.     Детальніше: https://www.facebook.com/kozatskymy.shliahamy

Заступник голови Марина Хонда привітала учасників збору-походуНачальник Служби у справах дітей та сім’ї КМДА Валерій Танцюра під час старту збору-походуВперше на зборі-поході ДБСТ сім’ї БасарабВолонтери КМЦ під час старту