Головна > Новини > Турбота, що надихає

Турбота, що надихає

  Продовжуємо публікувати соціальні історії з досвіду роботи нашого партнера ГО  «Ліга соціальних працівників м. Києва». Працюємо заради блага територіальної громади столиці разом!

     Наталя та Олександр (усі імена змінені) є внутрішньо переміщеними з м. Херсон, які переїхали до м. Києва. Коли вони винайняли житло, звернулися до органу опіки  та піклування та оформили опіку на 4 онуків. Зібрати усю родину було непросто: Сергійко та Леся повернулися з Чернівців у червні цього року, а Оксанка та Світланка з Швейцарії наприкінці літа.

     Опікуни стикнулися з низкою проблем, серед яких проходження з дітьми медичного обстеження, хвороба опікуна, влаштування дітей до навчальних закладів, облаштування для дітей місця для навчання, адаптація дітей в сім’ї та навчальних закладах. Окрім цього були проблеми з матеріальним забезпеченням, починаючи з наявності посуду для приготування їжі на велику родину, звісно все це відображалося не кращим чином на емоційному стані членів родини.

     Завдяки підтримці фахівця із соціальної роботи проєкту: «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулися до біологічних сімей з інтернатних закладів, та дітей групи ризику» та особистих зусиль дідуся та бабусі ситуація в родині поступово змінювалась на краще. Опікуни відвідують школу відповідального батьківства. Оксана та Світлана  влаштовані в  школу, а Леся відвідує дитячий садок. Сергійко має проблеми із здоров’ям, що є поки проблемою для перебування у садку, проте його поставлено на електронну чергу та буде влаштовано в садочок найближчим часом. У Світлани ще є проблеми з поведінкою, вона не завжди може керувати своєю агресією, тому відвідує заняття з психологом. 

      Діти охоче відвідують заходи, що запропоновано фахівцем проєкту: майстер-класи, перегляд вистав в ТЮЗ, свято до Дня усиновлення, захід “Твоя соціальна служба поруч!”. У особливому захопленні вони були від розваг в РЦ Neopolis.

      Під час осінніх канікул Оксана та Світлана відвідували відпочинковий табір, що організував БФ «Імпульс до життя». Діти з задоволенням відвідували екскурсії та різноманітні заходи. Найбільше ж вразила екскурсія у цирк та за його  куліси.

     Співпраця з різними установами та організаціями дозволили фахівцю надати можливість отримати більше ресурсу для налагодження ситуації та забезпечення благополуччя дітей. Фахівець постійно підтримує родину надаючи гуманітарну допомогу, продуктові набори, засоби гігієни. До навчального року діти отримали рюкзаки,  за допомогою залучення фахівцем благодійної організації  сім’я отримала чудовий набір з каструль, тарілок, чашок, ложок, виделок.

     Фахівець про роботу: «Цей випадок став для мене особливим, як для фахівця, так і для  людини. Дуже радісно, що в такий важкий час є люди, які так турбуються про дітей та надихають своїм прикладом інших».

    Реалізація проекту:  «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулися до біологічних сімей з інтернатних закладів, та дітей групи ризику» здійснюється у столиці  ГО «Ліга соціальних працівників  м. Києва»  за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ГО «Ліга соціальних працівників України».