Головна > Новини > Підвищуємо якість надання послуг!

Підвищуємо якість надання послуг!

«Як виміряти допомогу?» «Як обчислити щастя?» «Чи є стабільними показники покращення якості життя?» Вимірювально-обчислювальні методи обрахунку соціальної роботи завжди викликали питання та суперечки. Як результат нам до душі більше віра, надія, що закладені у серця клієнтів, або хоча б їх мотивація до змін чи вдячність. Але як це виміряти?

16 та 18 листопада на базі КМЦСССДМ відбулися тренінги на тему: «Оцінка якості соціальних послуг: показники якості». Навчання проводилось для представників районних центрів соціальних служб, зокрема, провідних фахівців із соціальної роботи, начальників відділів соціальної роботи, директорів або заступників директорів районних центрів соціальних служб. Разом з тим до участі у заході долучились спеціалісти Київського міського центру з числа практиків та експертів, які мають досвід практичного оцінювання якості соціальних послуг. Своїм величезним ділилися Михайло Савва, доктор політичних наук, професор, голова правління ГО «Експертна група «СОВА», член правління Української асоціації оцінювання та Пільгун Лариса, магістр державного управління, член правління Української асоціації оцінювання, заступник голови правління ГО «Експертна група «СОВА».

В ході пошукової зустрічі спеціалісти не тільки обговорили проблеми застосування показників якості у соціальній роботі, але й напрацювали реалістичні показники до діючих державних стандартів соціальних послуг.

Тренінг «Оцінка якості соціальних послуг: показники якості»До навчання долучилась директор КМЦСССДМ Колобова Я.В.У заході взяв участь керівний склад ЦСССДМВ ході тренінгу