Головна > Новини > Продовжуємо “Формування статевої культури дітей та молоді”

Продовжуємо “Формування статевої культури дітей та молоді”

Завдяки   провідному фахівцю із соціальної роботи КМЦ Цісар Ірині та її колезі із «Центру громадського здоров’я» Отто Стойка нещодавно відбулася чергова зустріч на платформі ZOOM –  заняття на тему “Формування статевої культури дітей та молоді” для соціальних педагогів ЗЗСО Оболонського району.

     Фахівці вважають: «Головна мета статевої просвіти – надати молоді доступ до правдивої інформації, що зменшить ризиковану сексуальну поведінку. У світі, де панують епідемія ВІЛ, ранні вагітності та сексуальне насильство такий підхід є надзвичайно важливим. Часто можна почути, що сексуальна просвіта тільки розбещує дітей, тоді як єдиним правильним рішенням є утримання від статевого життя. В українському суспільстві стосовно сексуального виховання діє принцип: «моя хата скраю» – батьки бідкаються, вчителі розводять руками.

     Хто має просвіщати дітей, школа чи родина? Люди консервативних поглядів звинувачують уроки сексуальної просвіти в розбещенні. Проте головне, з чим бореться ця просвіта, – ранні вагітності й захворювання, що передаються статевим шляхом. Поки невігластво панує у дитячих головах, Україна зі змінним успіхом лідирує в Європі за кількістю дитячих абортів та неповнолітніх матерів!

     Ранні статеві відносини — це завжди ризикований крок. Інтимні стосунки мають будуватися на довірі та взаємній згоді, відвертому діалозі. А такий діалог передбачає поінформованість з питань щодо наслідків та ризиків статевих відносин, серед яких психологічний дискомфорт, страх, тривога, депресія, порушення сну, незапланована вагітність, ІПСШ, ВІЛ-інфекція.

    Посилання на вебінар: https://www.facebook.com/watch/?v=790023521622951

      Рекомендуємо також  посилання на правдиві та достовірні інтернет ресурси з даної теми:

Сайт Фонду “Здоров’я жінки та планування сім’ї” –  http://www.womanhealth.org.ua/

Сайт для батьків та інших дорослих щодо репродуктивного здоров’я – http://reprohealth.info/uk/

Сторінка для батьків Свідомі батьки – https://www.facebook.com/SvidomiBatky/

Сайт для підлітків –  http://teenslive.info/ua/

http://supportme.org.ua/sex-and-relations  – сайт для підлітків по питанням ЗСЖ. Зокрема, «Секс та стосунки. Усе що ти хочеш знати, та соромишся запитати. Дорослі відповіді на дорослі запитання».

Ведучі Цісар Ірина та Стойка ОттоПід час вебінару