Головна > Новини > Представники Київського міського центру соціальних служб завітали з дружнім візитом до Київського міського центру незрячих

Представники Київського міського центру соціальних служб завітали з дружнім візитом до Київського міського центру незрячих

Вхід у Київський центр незрячих

Днями представники Київського міського центру соціальних служб завітали з робочим візитом до у гостинну оселю комунальної реабілітаційної установи «Київський центр незрячих». Директор Центру, к.ек. наук, Заслужений працівник соціальної сфери України Сергій Васін з натхненням представив здобутки центру, розказав про складнощі роботи. В ході зустрічі була зосереджена увага на  основних напрямах, за якими надаються послуги: фізична реабілітація, формування навичок самостійності у побуті, соціалізація через комп’ютерні технології (оволодіння комп’ютерними та сенсорними технологіями, доступ до інформації з використанням наявного в Центрі обладнання та адаптованого програмного забезпечення), інтеграція у суспільство через освіту, працевлаштування,  змістовне дозвілля та ін.  Сергій Анатолійович звернув увагу на те, що  основним завданням центру є «зробити життя незрячих більш змістовним та яскравим».

У кабінеті фізичної реабілітації;

     Спеціалістів Київського міського центру вразив рівень технічного забезпечення центру, який відповідає світовому рівню, та теплота та професіоналізм працівників центру.

   Враховуючи, що місто крокує у безбар’єрність особливої увагу заслуговували питання щодо можливостей та досвіду створення зручного  для проживання  середовища за акцентом на соціалізацію та інтеграцію в соціум. Також професійно обговорювали і питання про інформаційної безбар’єрності.  

В ході робочого спілкування з директором Центру Сергієм Васіним

     Фахівці КМЦСС поінформували про підготовку цьогорічного фестивалю творчості «Повіримо у себе», разом шукали шляхи  взаємодії щодо участі незрячих у ньому. Під час зустрічі піднімалися питання щодо можливості психологічної підтримки та проведення реабілітації ВПО, Захисників та Захисниць України, осіб з проблемою вживання ПАР, які мають інвалідність по зору.     

     Запрошуємо отримувачів послуг м. Києва завітати у Центр, який знаходиться за адресою: проспект Берестейський, 98/2 , тел. 044-400-03-37,  а професійну спільноту звернути увагу на цікавий та  сучасний  заклад для перенаправлення отримувачів послуг з числа мешканців столиці, які мають проблеми з зором.

Під час зустрічі працівники Київського міського центру соціальних служб та Київського центру незрячих;

   Більше інформації про Київський міський центр незрячих, який працює в системі Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА  на https://dsp.kyivcity.gov.ua/content/komunalna-reabilitaciyna-ustanova-kyivskyy-miskyy-centr-nezryachyh.html