Головна > Новини > «Погляд на світ через об’єктив фотоапарата»

«Погляд на світ через об’єктив фотоапарата»

«Спочатку встановіть контакт», «Не «завалюйте» горизонт кадру», «Найбільш важливі об’єкти повинні бути на перетині ліній» (правило «золотого перетину» (пропорції). Ці та інші поради отримали учасники майстер-класу: “Соціальна фотографія як метод передачі інформації соціального спрямування”, що відбувся 3 червня на базі КМЦ. Разом з тим в ході зустрічі соціальний фотограф Дідковська Наталія, яка проводила майстер-клас, звертала увагу, що немає «правильно чи неправильного», а потрібно відчувати та «любити» фото, роботи його «смачним», «колоритним», а «помилки» іноді можуть стати одним з художніх прийомів вдалого фото.

Учасниками майстер-класу стали представники РЦ, закладів соціальної підтримки дітей, сімей та молоді та партнерських організацій. Під час заходу Дідковська Наталія надала цікаві поради щодо встановлення контакту, виклику «відкритих» щирих емоцій, коли «фото розкривають душу того, хто зображений»; торкнулася питання виставлення композиції, гри світла та фокусу. Окрім цього вона проаналізувала особливості створення постановочних, репортажних та портретних фото; розглянула типові помилки при створенні фото.

Під час майстер-класу Наталія торкнулася етичних питань щодо отримання дозволу від тих, кого знімають, що є вкрай актуальним для соціальної роботи. Наталія поділилася власним досвідом волонтерської діяльності. А наприкінці зустрічі виникла жвава дискусія щодо використання фото як засобу донесення соціальної інформації різного спрямування відповідно до мети.

Під час майстер-класу: "Соціальна фотографія як метод передачі інформації соціального спрямування"Учасниками майстер-класу стали представники РЦ, закладів соціальної підтримки дітей, сімей та молоді та партнерських організаційПід час заходу Дідковська Наталія надала цікаві порадиУчасники майстер-класу