Головна > Новини > «Писанкове Воскресіння»

«Писанкове Воскресіння»

       Вже понад 10 років триває традиція проведення Великодніх майстер-класів для дітей та молоді з інвалідністю- отримувачів послуг мережі Центрів соціальних служб м. Києва, центрів комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю столиці. Цього року організаторами майстер—класів виступили Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів, Київський міський центр соціальних служб.

     Днями вже відбулися майстер-класи у 3 районах столиці. Під час зустрічей діти та молодь з інвалідністю разом з батьками створювали своє маленьке диво, унікальний артефакт української культури – писанку. Вони дізнавались про символіку орнаментів, значення кольорів та навчилися виводити традиційні візерунки та придумували свої,  оздоблюючи великі писанки на акварельному папері,  працювали з гуашшю та папером. Майстрині, серед яких викладачі мистецьких шкіл м. Києва, які щедро ділилися своїми творчими секретами та створювали неймовірну атмосферу.

    Діти, молодь, батьки, соціальні працівники, волонтери спілкувалися, обмінювалися враженнями і досвідом,  підтримуючи один одного.

    Отже, результатом зустрічей стали не тільки яскраві різнобарвні роботи дівчат та хлопців,  які будуть радувати око і створювати святковий настрій, але  й тепло людського спілкування та  уваги.  

      Майстер-класи триватимуть до 17 травня та відбудуться у всіх районах столиці.

     Для участі у майстер-класі просимо заповнити гугл-форму за посиланням: https://forms.gle/BAZZdACSkFHWTt5e8

      Такі зустрічі є частиною комплексної соціальної підтримки сімей, які виховують дитину або молоду людину з інвалідністю. В рамках сприяння розвитку творчих здібностей, розкриття потенціалу, підтримці соціалізації, адаптації і інклюзії протягом 20 років Київський міський центр соціальних служб проводить низку соціо-адаптаційних заходів для осіб з інвалідністю, серед яких: фестиваль творчості «Повіримо у себе» (цьогоріч відбудеться 33 фестиваль), фестиваль рибної ловлі «Золота рибка», екскурсії та майстер-класи, відвідування планетарію, кінотеатрів та  ін.

Під час майстер-класу у Святошинському районі
Триває майстер-клас у Деснянському районі