Головна > На шляху до розширення професійних горизонтів

На шляху до розширення професійних горизонтів

   2 травня  Київський міський центр соціальних служб  організував методичну екскурсію до «Тимчасового центру денного перебування дітей з інвалідністю» та «Інклюзивно-молодіжного центру» проєкту «Спільно. Соціальні послуги». Зустрічі відбувалися з метою ознайомлення спеціалістів мережі районних центрів соціальних служб м. Києва, які працюють за напрямом соціальної роботи з сім’ями з дітьми та молоддю з інвалідністю, з послугами громадських і комунальних організацій та налагодження подальшої співпраці.

Під час відвідування у «Тимчасовому центрі денного перебування дітей з інвалідністю»;

      Після повномасштабного вторгнення відбулись зміни в діяльності організацій громадського і комунального секторів. Відвідування спеціалістами мережі соціальних служб місць надання соціальних послуг киянам поглиблює їх розуміння реальної ситуації зі змісту існуючих послуг, охоплених клієнтських груп; покращує їх  взаємодію зі спеціалістами партнерських організацій з вирішення питань сімей, які звернулись за допомогою. 

   Першим візитом було приміщення громадських організацій “Соціальна Синергія” та “Родина для осіб з інвалідністю” (вул. Шепелева, 14), де реалізуються різні проєкти для дітей, молоді та сімей: “Спільно. Соціальні послуги”, “Горнятко доброти” та інші. Спеціалісти організацій надають психосоціальну підтримку, проводять групові заняття для дітей та батьків, індивідуальні консультування та кейс-менеджмент. Однім із пріоритетних напрямів діяльності є підтримка молоді з ментальною/ інтелектуальною інвалідностями та членів їх сімей для яких організовано “Комюніті-клуб”, “Майстерня” і “Транзитна квартира” з підготовки до підтриманого проживання. Організації співпрацюють з закладами мікрорайону (бібліотека, волонтерська агенція, навчальні заклади),  налагоджують міжвідомчу взаємодію і створюють соціально-дружнє середовище для учасників проєктів. Вдячні спеціалістам громадського сектору Уляні Басовій та Ользі Горчинській, які провели пізнавальну та цікаву екскурсію для фахівців.

    Нагадуємо, що проєкт “Спільно. Соціальні послуги” впроваджується UNICEF Ukraine та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW) у партнерстві з ГО “Соціальна Синергія”; проєкт “Тренінговий центр “Підтримане проживання” підтримується Швейцарією за ініціативи проєкту “Психічне здоров’я для України” у партнерстві ГО “Родина для осіб з інвалідністю”.

Учасники методичної екскурсії в «Інклюзивно-молодіжному центрі» проєкту «Спільно. Соціальні послуги»

    Другий майданчик, що відвідали працівники мережі- «Тимчасовий центр денного перебування дітей з інвалідністю» в комунальному закладі Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю (вул.Теліги, 37г). Проєкт реалізується з літа 2023 року, має на меті підтримати відпочинок батьків і надати послугу тимчасового перебування дітей з інвалідністю. З дітьми проводяться розвивальні заняття, майстер-класи, ігри, дозвілля. Спеціалісти мережі відвідали два майстер-класи з дітьми, поспілкувались зі спеціалістами, отримали відповіді на запитання.

   Отже, продовжуємо наші професійні мандрівки, обмінюємося досвідом, розширюємо компетенції. Все це сприяє підвищенню якості надання соціальних послуг, а відповідно покращенню якості життя отримувачів послуг столиці.