Головна > Новини > «Легкий старт» для сімей учасників АТО/ООС

«Легкий старт» для сімей учасників АТО/ООС

       «Для нас такі заходи дуже потрібна річ. Важливо, що тут ми можемо зустріти бойових товарищів, бо не завжди можемо зібратися. Добре, що можна побути з родиною. Тут позитивна, спортивна та святкова атмосфера»- зауважує ветеран АТО/ООС Юрій Кочевенко. «Це крута задумка та чудова ініціатива. Я рада, що ми разом»- відгукується його 14- річна донька Каріна. 12 грудня вперше для сімей учасників АТО/ООС відбулася інтерактивна програма «Легкий старт» зі скелелазіння  на базі активного клубу «Funattic».

      «У спільній діяльності, долаючи перешкоди, кожна сім’я як команда об’єдналася для досягнення результату. А «перемогу» над собою присвятила 30 тій річниці Збройних Cил України» -зазначила координатор напряму по роботі з учасниками АТО/ООС Київського міського центру соціальних служб Устінова Тетяна. «Легкий старт» є виробленою програмою індивідуальної адаптації новачків, під час якої під наглядом досвідчених інструкторів вся сім’я має можливість одночасно освоїти правила безпеки та набути необхідних навичок для старту в скелелазінні, включаючи лазіння з верхнім страхуванням, лазіння з автострахуванням та боулдеринг. Багато радості та задоволення як малечі, так і дорослим принесли й стрибки на батутах та долання смуги перешкод – мотузкового парку.

     Організатором заходу виступив Київський міський центр соціальних служб  за сприяння Департаменту соціальної політики КМДА, Служби у справах дітей та сім’ї КМДА, 12Climb – Onetwoclimb, активного клубу «Funattic».

    Організація проведення змістовного дозвілля – одна зі складових частин комплексної системної допомоги в процесі соціальної адаптації та реабілітації для учасників АТО/ООС та їхніх родин.

    Захід проходив в рамках програми заходів «Забезпечення надання комплексної соціально-психологічної допомоги киянам, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, учасникам відсічі збройної агресії РФ, бійцям-добровольцям, членам їх сімей та членам сімей загиблих (померлих) киян, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, учасників відсічі збройної агресії РФ, бійців — добровольців» (міська цільова програма «Турбота. Назустріч киянам»).

Учасники і організатори інтерактивної програми «Легкий старт»Під час відкриття заходу«Руханка» від інструкторівДолаємо смугу перешкод!