Головна > Новини > Змій любить спілкуватися з дітьми, він вміє викликати радість і захоплення

Змій любить спілкуватися з дітьми, він вміє викликати радість і захоплення

Сьогодні до дітей, учасників Літньої відпочинкової програми, приєднався особливий учасник – собака на кличку Змій. Цей добрий та лагідний собака став частиною каністерапевтичного сеансу для дітей.

Змій любить спілкуватися з дітьми, він вміє викликати радість і захоплення серед дітей. Собака залюбки виконував команди, дозволяв себе гладити, доглядати за собою та виконувати спеціально розроблені вправи з ними. А ще уважно розглядав свої портрети, які діти намалювали крейдою на асфальті.

Пес ідеально впорався із поставленою задачею – подарував радісні емоції та створив атмосферу довіри і теплоти. Кожна дитина знайшла у такому спілкуванні щось особливе та корисне для себе, а собаки, як Змій, стають чудовими помічниками та друзями. Заходи з каністерапії є особливо корисними для дітей, оскільки взаємодія з тваринами сприяє психоемоційному розвитку, поліпшує соціальні навички та допомагає дітям легше впоратися зі стресом і тривогами. Взаємодія з тваринами сприяє виділенню гормону щастя – ендорфінів, а також знижує рівень кортизолу – гормону стресу, що допомагає знизити тривожність та покращити настрій.