Головна > Новини > До Всесвітнього дня соціальної роботи нещодавно прийняті працівники мережі Центрів соціальних служб проголосили «Обітницю соціального служіння громаді»

До Всесвітнього дня соціальної роботи нещодавно прийняті працівники мережі Центрів соціальних служб проголосили «Обітницю соціального служіння громаді»

19 березня, до Всесвітнього дня соціальної роботи, відбулося зібрання працівників мережі центрів соціальних служб столиці, де ключовим моментом було проголошення «Обітниці соціального служіння громаді». Традиція складання обітниці є своєрідною професійною ініціацією у столиці  та  існує більше 20 років, а власне текст є особистим етичним кодексом соціального працівника.

     Соціальні виклики, справжні суспільні катаклізми як от пандемія Covid та повномасштабне вторгнення сформувало стійкий запит і потребу у суспільстві на фахову, оперативну і вчасну допомогу.   Сьогоднішній фахівець соціальної сфери – це кризовий менеджер життя – як отримувача послуг, так  і свого власного. Це кваліфікований професіонал, який допоможе людині самостійно пройти особистий шлях до подолання власних проблем. Це той, хто буде поруч, хто допоможе розібратись із проблемою, проте не вирішить її за інших.

Під час проголошення «Обітниці соціального служіння громаді»

   Лише синергія сил кожного і кожної дозволить подолати будь-які перешкоди на шляху до гармонії та добробуту у родині – до досягнення у нашому суспільстві  «Буен Вівір»-гасла цьогорічного Всесвітнього дня соціальної роботи «Спільне майбутнє для трансформаційних змін». В досягненні такого майбутнього і полягає  соціальне служіння громаді.

      Підтримати 70 колег, які тільки розпочали свій шлях у соціальній роботі, в урочисту та хвилюючу мить проголошення обітниці завітали представники професійної спільноти.

     Почесними гостями заходу стали  Олена Горлова, т.в.о. заступника начальника управління Департаменту соціальної та ветеранської політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) – начальник відділу організації надання соціальних послуг, проведення соціальної роботи та   Ніна Глоба, директор Київського міського територіального центру соціального обслуговування.

Почесні гості заходу

     Учасників зустрічі привітала директор Київського міського центру соціальних служб, заслужений працівник соціальної сфери України  Ярослава Колобова.

Вітання директора КМЦСС, Заслуженого працівника соціальної сфери України  Ярослави Колобової

    Окрім вітань від колег, фахівці, які проголосили Обітницю,  отримали і корисний подарунок від давнього партнера Київського міського центру –  КМО «Товариство Червоного Хреста в Україні».

    Під час зустрічі також відбулася презентація цьогорічних програм ресурсної та супервізійної допомоги, які започатковані Центром для фахівців із соціальної роботи столиці, адже на сьогодні мета діяльності Київського міського центру соціальних служб-фахова підтримка професійного розвитку спеціалістів соціальної сфери. 

Презентація програм підтримки

   Наприкінці зустрічі усіх очікував ще один ресурсний внесок – перегляд кінофільму у Київському культурному кластері «Краків», який гостинно прийняв учасників зібрання.

    Отже,  професійна когорта працівників мережі центрів соціальних служб Києва поповнилася фахівцями, які вже на шлях служіння територіальній громаді столиці.