Головна > Новини > Глина «з характером»

Глина «з характером»

«Сьогодні ми подосліджуємо власну чуттєво-асоціативну частину. Будемо працювати з підсвідомим. Потрібно розуміти, що реакція при роботі з глиною може бути різною, адже це архетипічний материнський контейнеруючий матеріал»-розпочала знайомство з глиною практичний психолог, арт-терапевт Вікторія Віткалова. 27 грудня 2023 року на базі Київського міського центру соціальних служб відбувся арт-практикум на тему: «Глина з характером: техніки стабілізації». Вікторія Віткалова майстерно ділилася своїм досвідом використання глини як засобу арт-терапії з надавачами соціальних послуг столиці (в тому числі працівниками мережі Центрів соціальних служб м. Києва). 

Глина є одним з найкращих інструментів для профілактики та діагностування емоційного вигорання у роботі з людьми допомогаючих професій. Вона дає можливості можливості знайти шлях до себе, зрозуміти себе, віднайти власний ресурс, стабілізуватися і тому краще зрозуміти інших.

В ході зустрічі учасники арт-практикуму працювали з глиною, жваво обмінювалися думками та власними відкриттями, шукали власним темп, власний символ та ресурс.

Вдячні особисто Інни Івженко, Вікторії Віткаловій та ГО «Східноукраїнська асоціація арт-терапії» за творчий пошук та нові можливості розвитку надавачів соціальних послуг м. Києва!   

У творчому пошуку
Ведуча зустрічі практичний психолог, арт-терапевт Вікторія Віткалова
Учасники арт-практикуму
Відриваємо себе через роботу з глиною