Головна > Новини > В Києві проведено навчання з питань пошуку та первинного відбору кандидатів у патронатні вихователі

В Києві проведено навчання з питань пошуку та первинного відбору кандидатів у патронатні вихователі

Нещодавно на базі КМЦ для спеціалістів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і служб у справах дітей та сім’ї м. Києва було проведено дводенне навчання «Послуга сімейного патронату: пошук та первинний відбір кандидатів у патронатні вихователі».

Малювали, складали промови, грали «ролі», активно слухали та задавали безліч питань – саме такими насиченими і яскравими були дії учасників заходу.

В ході навчання досвідчені тренери глибше розкрили сутність патронату (тимчасового догляду за дітьми, батьки яких не можуть виконувати свої батьківські обов’язки), приділили особливу увагу визначенню критеріїв відбору кандидатів та проведенню співбесіди, зупинилися на веденні ефективної інформаційної кампанії та інших надважливих питаннях.

«Навчання було побудовано дуже цікаво, жваво та насичено. Ми як фахівці взяли на озброєння дуже багато для себе нового, переоцінили свої погляди, побачили власні помилки в роботі, по-іншому подивилися на перспективи та переваги патронату. Патронат – крок у майбутнє»» – наприкінці курсу підсумували спеціалісти соціальної сфери столиці.

Отже, сподіваємось на поступовий розвиток впровадження послуги патронату у столиці, адже, патронат – безпечне середовище для дитини та унікальна можливість розкрити власну людяність для кожного.

В ході навчанняРобота в команді - запорука успіхуНа заняттях панувала дружня атмосфераМалюємо «портрет» патронатного вихователя