Головна > Новини > Вчимось проведенню професійного оцінювання

Вчимось проведенню професійного оцінювання

    З 14 по 17 грудня ГО «Українська асоціація оцінювання» проводила Щорічну конференцію «Чому без моніторингу та оцінювання  неможливо побудувати якісну політику». Програма була цікава і насичена.

    В рамках заходу була організована окрема секція  «МіО в соціальній сфері», підготовку якої здійснював Київський міський центр соціальних служб, за активної участі директора –  Ярослави Колобової. В рамках цієї секції розгорнулась професійна дискусія про практику запровадження інструменту моніторингу та оцінки в контексті надання соціальних послуг та реалізації програм як в державному секторі, так і в недержавному. Очевидно, що досвід громадських організацій щодо моніторингу і оцінювання має вже достатній спектр результатів, тобто є «поле» для того аби робити висновки  та вже ділитись практичними знаннями.

В комунальних закладах столиці, наприклад, мережі Центрів соціальних служб це тільки початок. Детально висвітлила успіхи, труднощі та перспективи такої роботи у своєму виступі директор КМЦСС Ярослава Колобова, яка зауважила: «Ми реально вчимось, набуваємо навичок визначення індикаторів, показників якості аби через певний час завдяки таким «маркерам» оцінити результативність своє діяльності».

 Під час зустрічі презентували надзвичайно змістовні доповіді і науковці – доцент кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки, КУ ім. Бориса Грінченка –  Вадим Лютий, заступник директора з наукової частини ДУ «Державний інститут сімейної та молодіжної політки»  Наталія Тілікіна.

Дякуємо всім організаціям –БО «100% життя. Київський регіон», МБФ «Карітас», ВБО «Конвіктус Україна», що долучились до роботи конференції. Окрема подяка організаторам – ГО «Українська асоціація оцінювання» за організацію та модерацію заходу.