Головна > Новини > Триденний тренінг щодо найкращих інтересів дитини

Триденний тренінг щодо найкращих інтересів дитини

На фото учасники  тренінгу , серед яких спеціалісти служб у справах дітей та центрів соціальних служб;

Розкрити важливість врахування індивідуальних потреб та особливостей дітей при забезпеченні їх прав та найкращих інтересів; сформувати спільне бачення реформи системи догляду за дітьми в Україні, обговорити виклики сьогодення у цій сфері-безліч завдань стояло перед учасниками тренінгу, що відбувся у столиці з 20 по 22 серпня. 

      У навчанні взяли участь представники столичних служб у справах дітей та сім’ї, мережі Центрів соціальних служб м. Києва. В ході зустрічі  була надана загальна характеристика підходу Better Care «Кращій догляд для кожної дитини», зверталася увага на забезпечення найкращих інтересів через призму різних вікових груп, підтримку дітей з інвалідністю.

     Тренерка фокусувалася на забезпеченні безпеки дитини, соціальному захисті дітей, які залишилися без піклування батьків, з акцентом на особливості виявлення небезпеки, тимчасового влаштування, реінтеграції дитину в сім’ю. Мова йшла і про правові аспекти цих процесів, основні характеристики та особливості альтернативних форм виховання,  ризики, нововедення та виклики в сфері забезпечення прав дітей в умовах воєнного стану та інші важливі моменти.                                                                                                                         

На фото тренер та учасники під час навчання поруч з банером Родина для кожної дитини.

Тренінг проводився  в рамках проєкту “Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми” впроваджується UNICEF Ukraine за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KFW). Проєкт реалізується у партнерстві з Українська мережа за права дитини, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО “Соціальна Синергія”, Українська освітня платформа.

     Тренінг-один з кроків, необхідних для реформування системи догляду дітей.

     Ми на шляху. Навчаємося, розвиваємося, зростаємо Заради дітей. Разом.