Головна > Новини > Вшановуємо пам’ять тих, хто загинув в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Вшановуємо пам’ять тих, хто загинув в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

   Сьогодні, 29 серпня, в Україні відзначається День пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

        На чолі із керівництвом міста та представниками столичних департаментів, партнерських громадських організацій Скаутського спрямування фахівці мережі Центрів соціальних служб м. Києва долучилися до урочистого заходу з покладання квітів до Меморіального  комплексу на честь Героїв-киян, які загинули, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України.

    Разом із близькими загиблих фахівці мережі вшанували пам’ять Героїв. 

    Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року №621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, які віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію. Щорічно в цей день, разом із воїнами, які загинули під Іловайськом, ми вшановуємо пам’ять усіх полеглих в російсько-українській війні Захисників і Захисниць України, починаючи з 2014 року.

   Нагадуємо: на постійній основі на базі мережі центрів соціальних служб столиці надається допомога ветеранам, військовослужбовцям та членам їхніх сімей, членам сімей загиблих Захисників та Захисниць України, зниклих безвісти за особливих обставин: проводяться соціо-адаптаційні заходи для родин, здійснюється психологічна підтримка. За додатковою інформаціє звертайтеся: вул. Олександра Довженка, 2, каб. 29 а, (044) 458-27-68.

   Мережею ЦСС міста Києва учасникам бойових дій та членам їх сімей надаються соціальні послуги відповідно державних стандартів. Контакти: https://kmcss.kyiv.ua/.

    Ми бережемо пам’ять про полеглих Героїв щодня, дякуючи їм за наші життя і свободу! Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України!