Головна > Новини > Перший крок до професіоналізму

Перший крок до професіоналізму

Нещодавно стартував базовий курсу навчання для фахівців із соціальної роботи (ФСР) мережі центрів соціальних служб м. Києва. Для професійних зустрічей спеціалістів свої двері гостинно прийняв Шевченківський районний у м. Києві центр соціальних служб. Навчальний захід організований Київським міським центром соціальних служб за сприяння Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА.

На фото  під час навчання ведучі  Ірина Гулак та Любов Лоріашвілі;

    У навчанні взяли участь фахівці, які лише розпочинають свій шлях в соціальній роботі. Досвідчені тренери навчають за Програмою підвищення кваліфікації фахівців із соціальної роботи та інших працівників системи соціального захисту щодо надання соціальних послуг сім’ям (особам), які опинилися в складних життєвих обставинах.

    В ході зустрічей було розкрито ряд актуальних теоретичних та практичних питань щодо виявлення сімей (осіб), які перебувають в складних життєвих обставинах, надання їм адресних соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких сімей (осіб), обліку та звітності роботи, а також інноваційних підходів в соціальній роботі.

На фото під час навчання фахівці із соціальної роботи районних центрів

    Під час занять ФСРи мали змогу поглибити свої знання щодо чинників СЖО, опанували навички оцінки виявлення потреб сім’ї та застосовання їх в роботі при виданні випадку. Також  оновили знання щодо вікових етапів розвитку дітей, а саме відповідностей ваги та зросту до віку дитини, що покращить здійснення оцінки потреб дітей базового рівня. Розглянули прив’язаність та вплив її на розвиток дитини, що є сильною стороною в роботі з батьками де є ризик вилучення дітей.

    Важливим є. те, що було опрацьовано і державні стандарти соціальних послуг, де особливої уваги було приділено державному стандарту соціального супроводу сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах.

    Продовження навчання ще триватиме цього літа, попереду у фахівців ще багато професійних відкриттів, але перший крок до професійної майстерності зроблений.