Головна > Новини > Працюємо над покращенням системи послуг для сімей з дітьми

Працюємо над покращенням системи послуг для сімей з дітьми

Продовжуємо інформувати про етапи дослідження, які  у партнерстві  з Українською мережею за права дитини, СОС Дитячі містечка, Українська освітня платформа,  ГО «Соціальна синергія» вивчаються  в рамках  проєкту «Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг» у столиці. Дану ініціативу підтримує UNICEF Ukraine за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KFW).

Тож, в останній день травня Київський міський центр соціальних служб разом з експертом проєкту Любов Солодухіною провели  фокус- групу з представниками районних служб у справах дітей та сім”ї та районних  центрів соціальних служб щодо з’ясування реальної ситуації  з організацією роботи з сім’ями з дітьми та наданням їм послуг за місцем проживання в цей складний час.

Під час зустрічі в онлайн форматі

Питання, які вивчала в рамках опитування ведуча стосувались кадрового забезпечення районних центрів соціальних служб та служб у справах дітей і сім’ї, обговорювалось питання плинності кадрів, і як одна з причин – низька заробітна плата фахівців із соціальної роботи. Також експертка цікавились  функціональними  обов’язками  окремих категорій спеціалістів  у центрах соціальних служб та  взаємодією  у соціальній роботі з сім’ями з дітьми між іншими комунальними закладами та установами, зокрема центрами сім’ї,   які функціонують в районах Києва.  Згадувалась практика співпраці із закладами освіти,  охорони здоров’я та правоохоронними органами.

Наразі досліджується питання про те, що в реалії перешкоджає реалізації прав дітей, забезпеченню їх найкращих інтересів; які перепони, заважають якісному виконанню суб’єктами соціальної роботи професійних обов’язків; які потреби громади у послугах для сімей з дітьми.

Отож, специфіка  організації роботи в столиці : мегаполіс –  має купу переваг, але  і труднощів.  Тому, попереду ще багато роботи в сенсі удосконалення столичної системи надання послуг для сімей і дітей!

  Проєкт “Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми” впроваджується  UNICEF Ukraine  за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KFW). Проєкт реалізується у партнерстві з Українська мережа за права дитини, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО “Соціальна Синергія”, Українська освітня платформа.

     Далі буде.