Головна > Без рубрики > Наставник, як компас для дитини

Наставник, як компас для дитини

НАСТАВНИЦТВО – це добровільна безоплатна діяльність наставника з надання дитині, яка проживає у закладі для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, іншому закладі для дітей, індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед у підготовці до самостійного життя.

Основною ціллю наставництва є підготовка дитини до самостійного життя шляхом розвитку її потенціалу, впевненості у власних силах, визначення життєвих цілей, формування людських взаємовідносин, культурних, моральних, духовних цінностей.

Аби стати наставником, потрібно подати заяву та необхідні документи в центр соціальних служб у своєму місті. Наступний крок – навчання на тренінгу для наставників (на який вас відправлять), де професійно готують до взаємодії з дитиною.

Серед основних задач наставника такі: формування емоційно-значних, стабільних та довгострокових відносин в житті дитини, підтримка і розвиток позитивних цінностей і культурного спадку; допомога дитині у розвитку свого потенціалу і розкриттю сильних сторін; сприяння в визначенні дитиною (підлітком) власних індивідуальних цілей і шляхів їх досягнення; передача знань і досвіду дитині, стимулюючи її правильний життєвий вибір, підтримуючи успіхи в навчанні, підвищуючи самооцінку; сприяння формуванню у дитини (підлітка) навичок самостійного життя.