Головна > Новини > Продовжуємо покращувати систему послуг столиці для Захисників та Захисниць України

Продовжуємо покращувати систему послуг столиці для Захисників та Захисниць України

Другий рік йде кривава війна, тому у  працівників соціальної сфери, волонтерів турбот вистачає. Саме про узгодження дій у колі спеціалістів професійної спільноти говорили під час круглого столу 31 січня представники центрів соціальних служб, Київського міського центру зайнятості, колеги з міського Мілітарі ХАБу. На заході були присутні представники цільової групи і члени їх сімей. Говорили про удосконалення моделі соціальної підтримки у місті Києві для військовослужбовців, які отримали поранення, перебувають у стані оформлення медичних документів або протезування та потребують соціальної підтримки.

Напрацьовані пропозиції будуть передані до Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА для подальшого врахування в роботі. Загалом розмова була цікавою для всіх учасників – обмін інформацією щодо послуг, можливостей на сьогоднішній день для даної категорії отримувачів послуг та усвідомлення, що в перспективі кількість таких викликів збільшиться. Нажаль, почули і не зовсім приємний відвертий відгук від представника цільової групи про слабкі сторони щодо системи інформування  про  послуги  для ветеранів. Отже,  є над чим працювати!

Цього разу говорили переважно про різні можливі форми працевлаштування  колишніх військовослужбовців, а надалі для якісного вирішення непростих питань з працевлаштування осіб з інвалідністю з числа колишніх військових потрібно залучати роботодавців,готових до вирішення нестандартних кейсів, пов’язаних із створенням робочих місць для наших Захисників і Захисниць!

Окрема подяка Синодального відділу Соціального служіння та благодійності ПЦУ за сприяння у проведенні круглого столу та зацікавленості до даної тематики і підтримці родин Захисників і Захисниць України. Очевидно, що більша результативність нашого внеску у велику Перемогу буде, при ефективній, плідній взаємодії державного і недержавного секторів, зокрема і  представників церкви,  у соціальній підтримці всіх тих, хто повертається в громаду столиці після поранень, катувань, полону.

Під час круглого столу