Головна > Новини > Патріотичний велопробіг присвячений Дню захисника України

Патріотичний велопробіг присвячений Дню захисника України

Вперше до Дня захисника України, 14 жовтня, у столиці відбувся велопробіг учасників АТО/ООС, членів іх сімей, представників громадських організацій, соціальних працівників. Учасники пробігу стартували на Михайлівській площі, а фінішували біля Державного Прапору України поруч з Національним музеєм історії України у Другій світовій війні, де на усіх чекала розважальна програма від Київської міської державної адміністрації, а діти отримали корисні подарункові набори.

Організаторами заходу виступили ГО “Центр гуманітарних місій” спільно з Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки КМДА,Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Під час старту директор КМЦСССДМ Колобова Я.В. привітавши учасників зауважила, що «немає родини чи трудового колективу, яких би не торкнулись події АТО/ООС» та оголосили хвилину мовчання в пам’ять фахівця із соціальної роботи Деснянського районного центру соціальних служб Руслана Марченко та усіх загиблих воїнів.

«Цим заходом ми ставимо за мету посилення суспільної уваги та турботи до учасників російсько-української війни та на підтримку ініціативи громадськості щодо зміцнення патріотичного духу в суспільстві. Ми прагнемо вшанувати пам’ять за загиблими героями війни та зробити свято для тих, хто повернувся живим» – зазначає Єгор Воробйов, Голова ГО «Центр гуманітарних місій» – об’єднання ветеранів російсько-української війни, родин загиблих бійців та колишніх полонених.

Учасниками велопробігу (найстаршому було понад 80 років, а найменшому 1 рік та 2 місяця) стали також і члени громадських організацій, зокрема, ВМГО «Національної організації скаутів України», а також всі небайдужі мешканці та гості столиці. Велопробіг пройшов за підтримки «Київського міської організації Червоного Хреста» та «Lifelane Ukraine», а медіа партнерами заходу виступили телеканал «Центральний», видання Force news та фото-студія Легенда АРТ.

Нагадуємо мережею центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з 2015 року в рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» реалізується захід з надання комплексної соціально-психологічної допомоги киянам-учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей та членам сімей загиблих (померлих) киян.

Фахівці центрів соціальних служб надають соціальні послуги ветеранам та їх родинам: за місцем проживання доступна психологічна, правова, соціально-педагогічна допомога, а також послуги представництва інтересів, здійснюється оцінка потреб сім’ї та соціальний супровід, надається гуманітарна допомога. Проводяться тренінгові заняття, що сприяють соціальній адаптації, підвищенню рівня правової обізнаності, батьківського потенціалу, сприяють покращенню психологічного клімату в родині, попереджують чи долають прояви домашнього насильства; фахівці соціальної роботи допомагають родинам учасників АТО долати соціально-побутові проблеми.

Важливою частиною процесу соціальної адаптації також є соціокультурні та спортивні заходи: вистави, концерти, шоу-програми, майстер-класи, заходи до визначних календарних дат, відвідування кінотеатрів, спортивних закладів тощо. Щорічно за сприяння мережі центрів соціальних служб учасники АТО/ООС і члени їх сімей беруть участь у майже 400 заходах. Традиційними заходами стали: «Спортивна рибна ловля для учасників АТО» – щорічно захід відвідують 250-300 учасників бойових дій зі своїми сім’ями; «Сплав на байдарках» – 45-60 осіб; «Екскурсійні програми визначними місцями України» – 360 осіб. Цього року ми започаткована нова традиція: «Велопробіг до Дня Захисника України».

За 9 місяців 2020 року до районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді звернулося 4464 сімей учасників АТО – це 8027 осіб: 4427 чоловіків і 3600 жінок; а також 5013 дітей.

У 3156 сім’ях здійснено оцінку потреб (із них 1265 сімей перебувають у складних життєвих обставинах, в них – 1561 дитина). Складні життєві обставини подолано у 69 та мінімізовано у 611 сім’ях. Під соціальним супроводом перебуває 72 сім’ї.

На 01.10.2020 р. фахівцями районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Києва надано 26685 соціальних послуг, із них: інформаційних – 16582, соціально-педагогічних – 7921, психологічних – 984, соціально-економічних – 1297 (переважно – продуктові набори)та правових – 81.

Найменшому учаснику велопробігу 1 рік та 2 місяцяДиректор КМЦСССДМ Колобова Я.В. оголосила хвилину мовчанняФінішував пробіг біля Державного Прапору України поруч з Національним музеєм історії України у Другій світовій війніУчасники пробігу стартували на Михайлівській площі