Головна > Новини > Фахівець з європейськими цінностями

Фахівець з європейськими цінностями

Життєві історії, що можуть комусь дати поштовх звернутися за допомогою, туди куди треба, вчасно, щоб був результат, адже «Твоя соціальна служба поруч!».

   За мотивами історії опублікованої Анастасією Баша наприкінці 2022 року:

  «…У зв’язку з тим що я живу у Берліні дуже часто я згадую Марійку Голубєву-Хахуду – людину яку подарували Бог і соціальна служба» (мова йде Центр соціальних служб Деснянського району-прим. редакції).

«…В мене є ще декілька друзів, які вирізняються такою рисою, яка для мене в Україні була захмарною і незрозумілою якістю – почуття власної гідності яке розпоширюється на весь світ.   Тобто абсолютна повага до себе, людей та світу.

    І знаєте, що, коли я це пишу, це може видаватися абсолютно простою і зрозуміло річчю, але це тільки на письмі… Берлін- місце свободи і взаємоповаги, саме цих цінностей, які самовіддано несе Марійка поширюючи їх навколо себе, даруючи своїм підопічним цей стан… Ми познайомилися 4 роки тому, тому що, в мене були відсутні перші документи дітей – свідоцтво про народження ( тому що я їх народжувала дома) і їх треба було робити, поставивши до відома всі служби, що опікуються дітьми на державному рівні.

    Я була після складного життєвого досвіду – після непростого, виснажливого шлюбу, з трьома дітьми абсолютно розбита внутрішньо,  абсолютно не пристосована до вирішення будь-яких питань, які невтомно переді мною поставали. Окрім усього іншого потрібно було знайти рішення, що напряму не прописано в законі – як зробити свідоцтво про народження, якщо дітям вже 4 і 6 років, а я просто собі хороша мама з таким бекраундом.

  Це все зайняло у мене рік. Допомогли підтримка мого дядька, підтримка, моїх нових друзів, які з’явились ніби просто янголи з неба, підтримка моїх вірних подруг і врешті-решт, всієї родини,  і дало свій результат, але повернуся до Марійки.

У чому її цінність для мене?

Марійка дуже любить український закон і каже, що в ньому все ідеально написано. Та наші українські реалії, раз-по-разу занурювали з головою мене у бюрократичний жах. Це моя суб’єктивна точка зору на той момент, коли я вирішила займатися питанням документів для дітей…

І тут на першому рейді (слово яке, скажіть)  до мене приїхала служба у справах дітей, поліція і центр соціальних служб… І от останню службу і представляла Марійка.

З того часу почалась наша історія стосунків.

Те що вона  мені казала було захмарним, якимось дивовижним.

Нагадаю, що мій психічний стан, після всіх моїх життєвих подій, після наслідків своїх вчинків і ряду виборів, які я зробила на той час, був абсолютно знищений.

-«Анастасіє, Ви потрапали в складні життєві обставини і я в Вашому житті як представник служби тут, щоб навчити Вас справлятися з ними самостійно,  щоб  Ви потім не потребували нашої допомоги».

 І понеслося.

   За рік нашого знайомства я отримала і продуктові набори, і квитки на якісь свята, і подарунки для дітей і, о, Боже, омріяні коники для Федіра – іпотерапію,  в  КСК Дарвін, у супроводі чуйного професійного Антона Діанова, для мого синочка з особливими потребами. Саме коні запустили мовлення і врівноважили мого Федеріка… 

   Я отримала супровід Марійки. Це були і телефонні розмови і походи зі мною по різним інстанціям, і психологічна підтримка зважаючи на мій стан і події, які я пережила. Я була просто на психічному дні і думала, що я не варта абсолютно нічого. Було багато всього, це було виснажливо і по відчуттям, не мало кінця і краю.

   Але я запам’ятала найбільше один момент, після якого у мене переключився тумблер. Це, коли ми пішли у РАГС. Марійка показала мені, як потрібно розмовляти з людьми, притримуючись законів, принципу внутрішньої поваги до себе, до ситуації та все одно відстоювати  своє. Я зрозуміла і побачила, що діяти потрібно тут і зараз, що потрібно відсікати від себе своє минуле, не тягнути гамузом усе одночасно, а просто акуратно слідувати букві закону і свої власній гідності.  А ще Марійка в цей момент була на милицях, що не заважало їй працювати. До моєї життєвої комунікації, яку я нарощувала з кожним днем, додалося вміння взаємодіяти із державними службами.

   А тут, в Берліні, я відчуваю Марійку просто в повітрі. Тому що тут все побудовано на увазі і на підтримці, і служби тримаються не просто на лицарстві. філософії та грамотності окремих працівників, а на всебічний підтримці держави. Тут, у Німеччині, вся філософія країни побудована на підтримці людьми людей. Тут соціально спрямована політика…

   Отож передаю привіт центрам соціальних служб із побажанням якомога ефективніше, але екологічно використовувати найкращих людей, зокрема, таких спеціалістів як Марійка. Це якісно інший рівень наших органів державної влади,  що опікуються людьми, які потрапили у складне життєве становище.

  Всі події які відбуваються у нашому світі вони відбуваються недарма. У кожного своя персональна точка роботи.

   Зараз я передаю інформацію про те, що справжнє європейські цінності існують, що можна дійсно відчувати себе вільною людиною, залишаючись собою, відчуваючи всебічну повагу і таку саму повагу віддаючи іншим.

   А в Україні, зокрема, такий досвід я отримала від Марійки Голубєвої…Починаючи із кожного з нас ми будуємо новий світ».

    Соціальний менеджер Деснянського районного у місті Києві центру соціальних служб  Марійка Голубєва-Хахуда:

    «Для мене цей  випадок був вкрай важливим та цікавим. Коли ми надаємо соціальні послуги, ми отримуємо певний досвід,  навчаємось, проте кожен випадок особливий й завжди наче вперше.

   Для мене важливо, що в ході нашого спілкування  Анастасія відродила  принцип життя «бути на позитиві», вірити у себе, зберегти жіночість та лагідність,  зустрінувшись та подолавши складні життєві обставини, стала більш впевненою, досвідченою та витривалою.

   Найважче було зберегти емоційний баланс сім’ї  при відносинах з іншими організаціями, подолати страх перед ними, проте ми разом впорались і почали розуміти, що навіть цей досвід може бути корисним».

 Не зволікайте! Звертайтеся по допомогу! Адже, Твоя соціальна служба поруч! Контакти Деснянського районного у м. Києві центру соціальних служб: вул. Сержа Лифаря , буд. 8, 2-й поверх, тел.: +38 044 530 50 59.

Контакти інших районних служб за посиланням: https://kmcss.kyiv.ua/

Адже, Твоя соціальна служба поруч!

На зображенні може бути: 4 людини, світле волосся та текст