Головна > Новини > У столиці тривають навчання за комплексною програмою підготовки фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду вдома без здійснення підприємницької діяльності

У столиці тривають навчання за комплексною програмою підготовки фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду вдома без здійснення підприємницької діяльності

Нещодавно на базі Київського міського центру соціальних служб відбулося навчання нової групи киян, які надаватимуть соціальні послуги з догляду вдома.

    Такі навчання за комплексною програмою підготовки фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду вдома без здійснення підприємницької діяльності у Центрі проходять з 2021 року.

     За 7 місяців 2024 року очне навчання пройшли 108 слухачів (6 груп), дистанційне- 283 людини, та склали іспит без проходження програми  – 42. Загальна кількість отриманих направлень на навчання від Управління соціального захисту населення або Центрів надання адміністративних послуг  насьогодні- 501.

   Право на отримання послуги з догляду вдома є у громадян похилого віку; осіб з інвалідністю; невиліковно хворих, а також хворих, які потребують тривалого лікування; дітей з інвалідністю; дітей, яким не встановлено інвалідність, але які є важко хворими.

      Надавачем такої послуги може бути особа, яка виявила бажання і не перебуває в трудових відносинах, не стоїть на обліку в центрі зайнятості, не є ФОП, не провадить викладацьку та наукову діяльність та пройшла навчання.

    Нагадаємо також, що направлення на навчання видають Управління соціального захисту населення або Центри надання адміністративних послуг. Після отримання документа мешканці столиці звертаються до Київського міського центру соціальних служб для проходження навчання та/або складання іспиту і в подальшому отримують довідку, що дає право на внесення його/її до реєстру надавачів соціальної послуги з догляду вдома.

    Під час навчання  слухачі дізнаються, що таке соціальні послуги, в тому числі послуга з догляду вдома; досліджується законодавча база, та  питання про те, куди можна звернутися за правовою допомогою. Особлива увага звертається на особливості здійснення догляду, можливості паліативного догляду, слухачі курсів отримують інформацію про взаємодію зі структурами державного сектору,  розглядають можливості надання домедичної допомоги. Наприкінці зустрічей досвідчені тренери обов’язково опрацьовують тему пофілактики емоційного вигорання, адже вона вкрай актуальна для  усіх як отримувачів, так і надавачів послуг.

    Цікавлять деталі? Телефонуйте- 096 0149586.

На зображенні може бути: текст
На фото інфографіка, що пояснює алгоритм дій щодо проходження навчання