Головна > Новини > У колі уваги-діти

У колі уваги-діти

Мережу Центрів соціальних служб столиці та ГО «Ліга соціальних працівників м. Києва» об’єднує те, що в епіцентрі уваги кожної організації-мешканці столиці, а передусім діти, які потребують підтримки. Отже, спільні цінності-спільні підходи до роботи та шляхи підтримки і спільний привід порадіти, коли ця підтримка надходить вчасно.

   Чудові яскраві дитячі посмішки-ось найкраща вдячність для дорослих. Створити моменти уваги та підтримки, дати поштовх до радості та ресурсу – важливий компонент сьогоднішньої стресостійкості.  Діти, які могли бути в інтернатному закладі зараз поруч з близькими людьми. Попереду ще виклики життя, проте поруч професійна підтримка. Ось він  результат змін у сім’ях, які взяли участь у проєкті: «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулись до біологічних сімей з інтернатних закладів, та діти групи ризику». Проєкт у столиці реалізовувала ГО «Ліга соціальних працівників м. Києва»  за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine  та  Громадська Організація “Ліга соціальних працівників України” . 

    Попри те, що проект завершено сім’ї залишаються у колі увазі соціальних працівників м Києва. Нещодавно ще 150 сімей з усіх районів столиці отримали «Пакунки тепла» від Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ). У пакунку речі, що допомагатимуть у побуті: ковдра, електричний конвектор, паурбанк з ліхтарем, термос, килимок для сидіння, а ще іграшка-антистрес.

    Такі пакунки незламності отримали ті, хто найбільше потребує додаткової підтримки: родини, в які діти повернулись з закладів інстуційного догляду, мають дитину з інвалідністю, ВПО, багатодітні родини.

    А напередодні кожна родина, яка брала участь у проєкті, отримала грошову підтримку від Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ).

     Дива створені у цей непростий час дорослими для дітей продовжуються, проте ці дива результат клопіткої роботи команди професіоналів, яким небайдужі дитячі проблеми, для яких у колі постійної уваги-дитина.

Учасники проєкту з пакунками незламності
Учасники проєкту з пакунками незламності