Головна > Новини > «Твоя соціальна служба поруч!» -2024 або «Простір підтримки» для вас!

«Твоя соціальна служба поруч!» -2024 або «Простір підтримки» для вас!

7 вересня  у  парку імені Тараса Шевченка Київський міський центр соціальних служб презентував свою діяльність та послуги мережі Центрів соціальних служб м. Києва. Акція відбулася в рамках загальноміського заходу: «2.0.Безпека та сталий розвиток», який організовував Департамент суспільних комунікацій КМДА.  Мережа центрів соціальних служб була представлена у зоні «Простір підтримки» Київським міським, а також Печерським та Шевченківським центрами соціальних служб. А по районам Києва подібні презентації діяльності відбулися в усіх районах столиці. 

    Під час заходу йшлося і про методичні можливості Київського міського центру соціальних служб для професійної спільноти, проте найважливіше, що ми  знайомили територіальну громаду столиці з вкрай важливими та актуальними темами та проблемами соціально сфери, зокрема щодо підтримки сімейних форм виховання дитини, допомоги ВПО, родинам Захисників та Захисниць України тощо. Перенаправляли, давали друковані матеріали, консультували на місці.

    В інтерактивній формі ми піднімали тему протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, бо надзвичайно важливо, щоб киян почувалися у більшій безпеці та знали куди звернутися, якщо потрібна допомога.

   Особливої уваги заслуговувала локація з презентацією фестивалю творчості «Повіримо у себе». «Фестиваль вже проводиться 33-ий раз і спрямований на те, щоб поступово змінювати свідомість, рухатися у напряму доступності та безбар’єрності-зазначає Клачко Наталія, методистка КМЦСС, одна з координаторокфестивалю.- За цей час Фестиваль напрацював довгу та цікаву історію перетворень, нововведень і найголовніше історію людей, які приймають у ньому участь та організовують захід. Інклюзивність- важливий пріоритет мережі центрів соціальних служб».

    Вдячні за підтримку наших локацій давніми та відданими партнерами по соціальній роботі. Разом –ми сила!

    Як і зазвичай цікавими та корисними порадами щодо формування здорового способу життя-запорукою стресостійкості поділився Майстер соціальної роботи, кандидат медичних наук, лікар Київського міського центру контролю та профілактики хвороб МООЗ Отто Стойка. Цього разу він звернув увагу на організацію харчування, яке є складовою частиною здорового способу життя.

   Під час акції відбулася інтерактивна лекція від тренерів груп підтримки за програмою «Поруч» щодо стратегій поведінки у конфліктах дорослих і дітей. Захід проходився в рамках тренінгового курсу «Батьківство без стресу».     «ПОРУЧ» – проєкт з психосоціальної підтримки та збереження психічного здоров’я дітей, батьків/осіб, які їх замінюють, та фахівців, що працюють з дітьми, який реалізується ГО «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» спільно з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні UNICEF Ukraine.

    Одним із вкрай важливих напрямів мережі центрів соціальних служб є популяризація наставництва. Цю тему на заході представляли випускники програми з корпоративного наставництва від Громадської спілки «Асоціація Наставництва для дітей та молоді» та їх група підтримки.

   Щиро вдячні за допомогу в організації проведення акції  нашим давнім друзям-представників Національного університету біоресурсів і природокористування  України, які протягом років «у потрібну мить завжди поруч»! Окрім цього ми раді були зустріти на наших локаціях представників Університету “Україна” (УУ University “Ukraine” UU) та Київського фахового коледжу прикладних наук ( Kyiv College of Applied Sciences).

     Поруч з нами працювали і наші партнери, які представляли послуги для залежних та членів їхніх сімей. Вдячні ГО «Реабілітаційний центр «Європа» та  ГО «Український центр обслуговування АА»  за стійку громадянську позицію!

     Під час заходу за потребою усі бажаючи могли отримати консультацію психолога, фахові поради спеціалістів щодо сімейних форм виховання дитини та інших тем батьківсько-дитячих тем.

    В той час, коли батьки отримуватимуть консультування, діти побавились у захопливі ігри. Але й для батьків ми також підготували декілька корисних цікавинок.

    Отже як протягом всього дня, так і на постійній основі, у своїй щоденній роботі ми робимо усе, щоб було розуміння, що у Київському міському центрі, у районних центрах соціальних служб та у партнерських організаціях працюють фахівці, професіонали своєї справи, відкриті, доступні, спрямовані на підтримку, на результат. Ми закликаємо столичну громаду: якщо є проблема, то потрібно звертатися до спеціалістів і вирішувати її.

    Звертайтеся. Ми працюємо для вас!

    Твоя соціальна служба поруч! Контакти: https://kmcss.kyiv.ua/