Головна > Новини > Сімейний соціокультурний захід під гаслом «Ресурс людини плекається в родині» з нагоди Міжнародного дня сім’ї та Дня матері

Сімейний соціокультурний захід під гаслом «Ресурс людини плекається в родині» з нагоди Міжнародного дня сім’ї та Дня матері

     «Нехай кожна родина буде міцною фортецею щастя, любові і взаєморозуміння. Нехай кожен день вашого життя буде наповнений теплом, радістю та незабутніми моментами разом»- самі такі побажання від організаторів та партнерів звучали 15 травня  під час  сімейного соціокультурного заходу під гаслом «Ресурс людини плекається в родині».

    А організатором  свята виступила Служба у справах дітей та сім’ї КМДА спільно з Київським міським центром соціальних служб, Київським міським центром сім’ї «Родинний дім», Київським зоопарком. Партнерами заходу стали: БО «Благодійний Фонд «Карітас-Київ», ГО «Соціальна синергія», проєкт «Мінімальний інтегрований пакет соціальних послуг для сімей з дітьми», ГО «Клуб рибалок України», проєкт «Тато Хаб».

    Київський міський центр соціальних служб представив інформаційно-консультаційний майданчик з вичерпною інформацією про наявні та доступні у Києві соціальні послуги, фахові консультації фахівчинь із соціальної роботи та психологинь Центру, інтерактивну локацію «Стежина особистого балансу», сімейну ігротеку настільних еко-ігор, креативний майданчик з Лего будівництва «Міцний фундамент щасливого майбуття»  та локацію зі складання суперпазлів «Карта України».

Фахівці Київського міського центру соціальних служб на локації у Київському зоопарку;

    Цікавими і корисними були і майданчики партнерських організацій: Київський міський центр сім’ї «Родинний дім»  презентував творчі майстерні з виготовлення браслетів з намистин та термо мозаїки, виготовлення фігурок чоловічків із намистин і мотузки, створення жовто-блакитних браслетів зі стрічки, анти стрес – особистий помічник у складних ситуаціях та розмальовку дерев’яних магнітів у формі України. Усі , хто опинився в цей день у зоопарку змогли долучитись до активностей  ГО «Соціальна Синергія», а саме майстерні з паперопластики – виготовлення літніх сонцезахисних картузів, вишиванок та браслетів та відвідати «Галявину затишку» від БО БФ «Карітас Київ» з майстернею по створенню родинного оберегу домашнього затишку та добра – Листівки «Будиночок, в якому живе щастя» та майданчику «Боді-арт. Розпис хною».

   В рамках проекту «ТатоХаб», що реалізує ГО «Клуб рибалок України» в межах гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні за фінансової підтримки Швеції працювала локація: «Кляксотерапія», що викликала безліч емоцій дівчат та хлопців. У процесі творчості народжувалися зображення, в які вкладались свої сенси й деталі. Ця захоплююча техніка допомагає звільнитись від негативних емоцій, розслабитись та знизити тривожність.  

     Важливо, що під час зустрічі всі охочі могли дізнатися про послуги організаторів заходу, які надаються на безоплатній основі.  Так, ГО «Соціальна Синергія» в рамках проєкту «Мінімальний інтегрований пакет соціальних послуг для сімей з дітьми» надає послуги з психосоціальної підтримки, соціальних та гуманітарних питань а також групові заняття для дітей, тренінги для батьків. До участі у проекті залучена мережа центрів соціальних служб м. Києва.

Учасники заходу- відвідувачі зоопарку долучились до святкової програми

    Давнім надійним партнером КМЦСС є Київський міський центр сім’ї «Родинний дім», що надає психологічну допомога дітям та дорослим, проводить  індивідуальну, групову роботу з дітьми та батьками, організовує соціокультурні родинні заходи, а також на надає соціальну підтримку сімей з дітьми (гуманітарна допомога, «Банк одягу») та ін.

   Отже тепле, тихе сімейне свято завершено, проте родини продовжуватиме надихати слова організаторів, що звучали на заході: «У складні часи агресії проти України ми всі також маємо бути як одна велика, дружня, надійна родина, захищати рідних, оселю та свій край від посягань. Упевнені, що у нашій боротьбі за мир, перемога обов’язково буде за нами! Бажаємо всім вам мирного неба,  щасливої долі та непохитності родинних стосунків».