Головна > Новини > Працюємо на позитиві!

Працюємо на позитиві!

Вкрай важливо підвищувати  професійні знання та навички  фахівців у поширенні практик позитивного батьківства, спрямованих на виховання, що враховує розвиток дитини, а також використання  ненасильницької, позитивної комунікації, рівноправних сімейних стосунків. Все це сприяє забезпеченню емоційної й соціальної підтримки дітей.

    З 25 по 27 вересня 2024 року тривав тренінг з позитивного батьківства для спеціалістів мережі центрів соціальних служб міста Києва

На фото тренер Ліза Лавріш під час тренінгу разом з учасниками;

   Захід проходив в рамках проекту «Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми». Організатором виступили  ГО «Соціальна синергія» та Київський міський центр соціальних служб.

       Під час низки  теоретичних та практичних занять спеціалісти мережі ознайомились з основними принципами позитивного батьківства, розвинули навички використання ненасильницьких методів виховання, виробили підходи до підтримки рівноправних сімейних стосунків, навчилися забезпеченню емоційної підтримки дітей та отримали інструменти для зниження сімейного стресу.

    Ці знання стануть фахівцям у нагоді при організації проведення  «Шкіл для батьків» та інших індивідуальних та групових форм роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах.

На фото учасники тренінгу з числа працівників мережі.

    Проєкт “Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми” впроваджується UNICEF Ukraine за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KFW). Проєкт реалізується у партнерстві з Українська мережа за права дитини, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО “Соціальна Синергія”, Українська освітня платформа.