Головна > Новини > Пам’ятаючи про важливе

Пам’ятаючи про важливе

“За оцінками ВООЗ, до 10 мільйонів людей перебувають під загрозою того чи іншого психічного розладу, від тривоги та стресу до більш важких станів”, –  нещодавно зауважив Ярно Хабіхт, представник ВООЗ в Україні.

   Ми як спеціалісти центрів соціальних служб у своїй професійній діяльності маємо бути обізнані в питаннях ментального та психічного здоров’я, що допоможе краще розпізнавати стан людини, якій ми надаємо соціальні послуги, та вчасно надати допомогу.

      Саме тому, Київський міський центр соціальних служб (ми) звернувся до фахівця з галузі ментального та психічного здоров’я, лікаря-психіатра, психотерапевта, Романа Крикуна за професійною підтримкою.

      12 червня представники мережі центрів соціальних служб міста Києва мали змогу відвідати семінар на тему: «Особливості роботи з сім’ями, члени яких мають розлад психіки» та отримати відповіді на свої професійні виклики, з якими вони стикаються в роботі. За професійною підтримкою  та розсуненнями Київський міський центр соціальних служб звернувся до фахівця з галузі ментального та психічного здоров’я, лікаря-психіатра, психотерапевта Романа Крикуна.

     Спеціалісти дізнались про різновиди шизофренії та психічні розлади, як реагувати на прояви агресії чи психомоторне збудження членів родини, які мають захворювання, порядок перенаправлення та чимало інформації про суїцидальну поведінку людей та як їм, як фахівцям надати першу допомогу таким особам.

     Обговорювалось багато питань і щодо збереження власного ментального здоров’я, бо кожен фахівець в першу чергу повинен мати  внутрішні ресурси для того, аби активно жити, реалізувати свої здібності, працювати, піклуватися про інших, пам’ятаючи й про себе.

Працівники мережі Центрів соціальних служб разом із ведучим Романом Крикуном.