Головна > Новини > Дозвілля та відпочинок дітей. Підводимо перші підсумки року

Дозвілля та відпочинок дітей. Підводимо перші підсумки року

Доброю традицією діяльності мережі центрів соціальних служб є організація активного дозвілля та відпочинку.  Ось і цього літа були проведені програми організованого дозвілля та відпочинкові заходи для отримувачів послуг різних категорій населення. Заходи проводились  з метою попередження бездоглядності дітей на вулицях міста, профілактики травматизації та впровадження програм неформальної освіти щодо навичок безпечної поведінки.

Зокрема, Дарницькою районною в місті Києві державною адміністрацією, Дарницьким районним в місті Києві центр соціальних служб, КНП «Консультативно-діагностичний центр дитячий Дарницького району міста Києва» організована літня програма організованого дозвілля для дітей з сімей отримувачів послуг Дарницького  РЦСС. Метою програми  стала організація та проведення системи оздоровчо-профілактичних та відпочинкових заходів, спрямованих на відновлення та поліпшення морального, психічного та фізичного стану дітей. У цікаві та насичені активністю заходи програми поринуло 20 маленьких мешканців Дарниці.

На фото учасники майстер-класу на Печерську

Мережею центрів соціальних служб спільно з партнерськими організаціями та закладами проведено і окремі заходи, який цього річ налічувалось вже 31.  Серед  низки соціально-культурологічний та соціально-профілактичних заходів відвідування Київського зоопарку, театрів, кінотеатрів, ігротек, тематичних заходів, атракціонів, музеїв. Приємні моменти радості та спілкування отримали 660 дівчат та хлопців. Заходи були проведені за сприяння цілої низки партнерів. Вдячні Театру «Срібний острів», Театру юного глядача, Центру культури «Святошин», БФ «БЛАГОМАЙ»,  БО «Деполь Україна», ГО «Інтегрум», БФ «Зорі»  за підтримку.

За сприяння КМО Товариства Червоного Хреста України  протягом травня-червня отримувачі послуг мережі центрів соціальних служб мали змогу відвідувати басейн «Спортлайф». Отже за цей час  басейн відвідало  221 осіб (дітей у супроводі батьків), групові заняттями охоплено  63 дитини.

Не секрет, що заняття з творчості користуються великою популярністю у дітей. Окрім цього важливо, що такі заходи  не тільки до вподоби дітям, але й допомагають відновити психоемоційний стан. У 2024 році проведено 20 майстер-класів для  300 осіб завдяки співпраці з ГО «ТЕАТРАЛІУМ-ЮА», БФ «Карітас-Київ», ГО «Ми з Троєщини» та ін.

В  умовах воєнного стану такі соціальні програми та заходи  дають можливість покращити психоемоційний стан в родинах. Батьки  отримують змогу приділити час власному здоров’ю та відновити свої сили. Діти радіють можливості спілкування з однолітками в безпечних умовах.

Окрім приємних годин спілкування участь у заходах  стає запорукою безпечної поведінки дітей у майбутньому, дозволяє розширити соціальні горизонти. Так хлопці і дівчата взяли участь у майстер-класі з жестової мови,   у квесті щодо протидії торгівлі людьми,  у вікторині «Все буде Україна»  та ін.

На фото діти з Голосіїєва на атракціонах

Для 97 дітей  також було проведено 8 інтерактивних тренінгових занять з питань безпеки на дорозі, з основ безпеки життєдіяльності «Безпека під час канікул», заняття з емоційної грамотності дітей та ін. Заняття відбулися завдяки  сприянню дорожньої поліції, ГО «Соціальна синергія» та ін.

Традиційно організація змістовно дозвілля є важливою частиною комплексної соціальної роботи мережі центрів соціальних служб столиці.

 Літо триває, далі буде.