Головна > Анонси > Анонс другого відкритого вебінару «Прийняття інвалідності: що потрібно знати?»

Анонс другого відкритого вебінару «Прийняття інвалідності: що потрібно знати?»

       2 липня 2024 року з 15.30 до 17.30  Київський міський центр соціальних служб за підтримки Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА організовує проведення другого відкритого просвітницького вебінару.

    Захід відбудеться з метою інформування громадськості про важливість змінювати ставлення до інвалідності у відповідності до правових норм, з повагою до особливостей людей з інвалідністю та прийняття їх як компонента людської різноманітності й частини людства.

   Реєстрація на вебінар: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd668oQD6lHu-dylwTJs8n7sV2yRYRTGcj26RcbBPDWqRlRaA/viewform

   У програмі вебінару  мова піде про процеси прийняття інвалідності:

  • суспільством
  • спеціалістами різних галузей
  • членами сім’ї та родини
  • людиною

   Під час заходу процеси прийняття інвалідності будуть розглянуті із соціально-педагогічного, правового і психологічного аспектів.

  За посиланням https://youtube.com/live/D6iMmWMgXjQ?feature=share відбудеться прямий ефір.

     Вебінар проводить ціла низка спеціалістів:

  • Лариса Остролуцька, методист Київського міського центру соціальних служб, канд. пед. наук, Майстер соціальної роботи;
  • Лариса Татарінова, заступниця директора Солом’янського районного в м. Києві центру соціальних служб, членкиня правління ГО «Ліга соціальних працівників міста Києва»,  правозахисниця, юристка,  Майстер соціальної роботи;
  • Тетяна Параскєва, директорка Центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Солом’янського району міста Києва, клінічна психологиня, психотерапевтка, Майстер соціальної роботи

    Своїм особистим  сприйняттям  інвалідності  поділяться спікери:

  • Сергій Парфьонов, митець, дизайнер івентів,  флорист, декоратор, власник @kvitkarnya_yu. Рідна мова – жестова українська мова.
  • Наталія Мітяєва, 45 років, 15 з яких у статусі людини з інвалідністю. Філологиня за освітою, до березня 2024 – судова експертка Експертної служби МВС України. Через війну перебуває з родиною за кордоном. Бере участь у громадській і волонтерській діяльності, долучається до різних українських людиноцентричних проєктів. Працює зі словом і людьми задля добрих справ. Одружена. Син Олексій, 19 років, студент.

    Перекладачка на жестову мову – Марина Ліферова

    Інвалідність – поняття, що еволюціонує. В усьому світі спостерігається тенденція збільшення людей з інвалідністю, а в Україні військовий стан пришвидшує ці процеси.

    Спеціалісти, які бажають пройти навчання зі взаємодії з людьми з інвалідністю часто орієнтовані швидко отримати інструмент і використовувати його в роботі. Ми це розуміємо. Але в сфері «людина-людині» інструментом є і сам спеціаліст. Не зважати на це сьогодні не є можливим. Розуміння компетентності спеціаліста теж змінюється, в сучасному світі складається зі: знань, досвіду, навичок, цінностей і ставлення.

    І тут спеціалістам і громадським діячам потрібен час переглянути свої погляди і ставлення до інвалідності, провести власний аналіз прийняття інвалідності, знати  який шлях пройшло людство щоб людина з інвалідністю була носієм прав.

    Саме тому ми приділяємо увагу концептуальним підходам до розуміння інвалідності та практичним рекомендаціям процесу  прийняття.

    Формування у спеціалістів і активістів позитивних уявлень про інвалідність, свідомої відмови від звичаїв та поведінки заснованих на стереотипах, упередженнях, шкідливій практиці та забобонах є завданням просвітницьких вебінарів.